Γνωριζοντας τους The Vagina Lips savoirville.gr

Τους The Vagina Lips τους άκουσα live στη Μαύρη Τρύπα την Πέμπτη 21/4 όπου παρουσίασαν το πρώτο τους mini album «Youth Ιn Chaos» και λογικά μου άρεσαν πολύ για να φύγω αγοράζοντας την κασέτα τους. Δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο του 2015 από τον Zimmy (κιθάρα, φωνή) και τον Lost in The (ντραμς, φωνή), δημιουργώντας ένα εκρηκτικό shoegaze, rock n’ roll δίδυμο. Αλλά καλύτερα να μας τα πούνε και οι ίδιοι.

Αυτοί που δεν σας έχουν ακούσει ποτέ και θέλουν να μάθουν ποιοι είναι οι The Vagina Lips πως θα τους συστηνόσασταν μουσικά; Είμαστε οι Vagina Lips, ένα ντουέτο από τη Θεσσαλονίκη και παίζουμε rock n’roll με ποπ φόρμες φωνητικών. Όπως βλέπουμε από μπάντες του εξωτερικού όπως οι Black Keys, οι Royal Blood ή και ελληνικές όπως οι Big Noise Attack, ακολουθείται πολύ το πρότυπο των δυο μελών. Σε εσάς αυτή η φόρμουλα πως έχει λειτουργήσει και επηρεάσει την ενορχήστρωση; Είναι ευκολότερη η συνύπαρξη; Περισσότερο έχουμε επηρεαστεί από ντουέτα όπως οι Japandroids και Νο Αge, παρά από αυτά που ανέφερες. Είναι σαφώς ευκολότερη η φάση του ντουέτου. Υπάρχει άριστη χημεία μεταξύ μας και δεν σκοπεύουμε να την χαλάσουμε. Άσε που είναι περισσότερα τα λεφτά, τα πολλά που βγάζουμε και έχουμε να τα μοιράσουμε μόνο μεταξύ μας. Ακούγοντας σας στο live σας στην Μαύρη Τρύπα παρατήρησα το εξής: Στο live είχατε πιο «καθαρό» rock/ rock n’ roll ήχο, με μόνο τα τύμπανα και την κιθάρα ενώ στο ψηφιακό album σας «Youth in Chaos» ο ήχος ήταν πιο soft και μελωδικός με τη χρήση περισσότερων οργάνων, όπως συνθεσάιζερ. Εσείς που βρίσκεστε πιο κοντά; Βρισκόμαστε πιο κοντά στον ήχο του live. Η ηχογράφηση του EP με περισσότερα όργανα ήταν ένα πείραμα που μάλλον πέτυχε. Τώρα η επόμενη ηχογράφηση θα είναι πιο κοντά στον live ήχο μας.

Γνωριζοντας τους The Vagina Lips savoirville.gr

Σε μικρό χρονικό διάστημα κάνατε μεγάλο buzz στη πόλη ενώ έχετε λίγες σχετικά εμφανίσεις ως The Vagina Lips. Πως σας φαίνεται αυτό; Φυσικά και γουστάρουμε που κάναμε το buzz που κάναμε έως τώρα και θέλουμε να κάνουμε και μεγαλύτερο αν γίνεται. Να σε διορθώσω και να σου πω πως δεν έχουμε κάνει και τόσο λίγα live. Έχουμε παίξει ήδη 5 φορές στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην περιφέρεια όπως Σέρρες, Γιάννενα, Γιαννιτσά και Κατερίνη.

Δεν μπορώ να μη σας ρωτήσω για το όνομα. Λέγοντας σε έναν φίλο μου οτι είμαι στο live σας με ρώτησε «τι παίζουν αυτοί; Σεξουλιάρικο garage?». Πως προέκυψε τόσο ιντριγκαδόρικο όνομα; Ψάχναμε ένα όνομα όμορφο, προκλητικό, ιντριγκαδόρικο και ευκολομνημόνευτο. Νομίζω τα καταφέραμε μια χαρά.

Τι μουσικές επιρροές έχουν οι The Vagina Lips και εσείς μεμονωμένα. Οι επιρροές μας είναι άπειρες. Από τις βασικότερες είναι The Brian Jonestown Massacre, Black Rebel Motorcycle Club, Wipers, Slowdive, Ride, DIIV, Nirvana, Sonic Youth, Hüsker Dü, Stooges, The Cramps.

Τι σχέδια έχετε για τη συνέχεια; Να πω κάπου εδώ οτι ήδη κομμάτια σας παίζονται σε ιντερνετικά ραδιόφωνα του εξωτερικού ενώ live δίνετε την αίσθηση ότι θα μπορούσατε να κάνετε το επόμενο βήμα για έξω. Υπάρχουν ανάλογες βλέψεις; Τα επόμενα σχέδια μας είναι να κάνουμε κάποια video clips, κάποιες ηχογραφήσεις, πρόβες και όσο το δυνατόν περισσότερα live. Θέλουμε να τρέξουμε τη φάση μας όσο πιο σωστά γίνεται για να καταφέρουμε να παίξουμε σύντομα εκτός συνόρων.

Γνωριζοντας τους The Vagina Lips savoirville.gr

To ψηφιακό album και η κασέτα «Youth in Chaos» κυκλοφόρησε από τη MoΜi Records του Monsieur Minimal που εδώ στη Θεσσαλονίκη είναι ιδιαίτερα αγαπητός. Πως προέκυψε η συνεργασία και πως ήταν το να δουλεύετε με το label; Η συνεργασία μας με τον Monsieur Minimal προέκυψε από τη φιλία μας και επειδή μας γουστάρει πολύ και αφουγκράζεται σωστά το όραμα μας.

Το «Youth Ιn Chaos» κυκλοφόρησε από τη μια σε ψηφιακή μορφή όπου ο καθένας μπορεί να το κατεβάσει και απ’την άλλη σε έναν περιορισμένο αριθμό κασετών στα live σας. Είναι δυο άκρα. Πως και δεν κυκλοφορήσατε τα τραγούδια σε βινύλιο και προτιμήσατε αυτούς τους δυο τρόπους; Θα κυκλοφορήσουμε σε βινύλιο κάποια δουλειά μας σύντομα. Η επιλογή του digital download έγινε προφανώς για οικονομικούς λόγους. Όσον αφορά την κασέτα είχαμε κυκλοφορήσει και στο πολύ κοντινό παρελθόν 100 αντίτυπα από την πρώτη μας δουλειά από την Random Tapes τα οποία εξαντλήθηκαν. Έτσι κάναμε άλλες 40 τώρα για το «Youth In Chaos» ώστε να δώσουμε στους ακροατές μας κάτι χειροπιαστό, οικονομικό και γλυκά νοσταλγικό (στο live της Θεσσαλονίκης έφυγαν ήδη τα μισά). Να σημειώσω εδώ πως όλες οι κασέτες έγιναν από εμάς στο σπίτι μας και το εξώφυλλο σχεδίασε ο φίλος μας και μουσικός μας συνοδοιπόρος στους Psychedelic Trips To Death, ο Θανάσης Σαμπαζιώτης.

Τους The Vagina Lips μπορείτε να τους απολαύσετε και οι Αθηναίοι την Πέμπτη στις 28/4 στο Tiki Bar Athens και να ακούσετε το album για να προετοιμαστείτε εδώ.