Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για να αφήσεις την πόλη πίσω σου αυτό το καλοκαίρι και να ψάξεις αλλού για μερικές στιγμές χαλάρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας – την Εύβοια, και μόλις δύο ώρες μακριά από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται ένα μικρό χωριό που βλέπει το Αιγαίο. Μια μικρή διήμερη απόδραση στις Πετριές, μας έπεισε για να καταλήξουμε στο ότι η Γκλαμ Μουριά κάνει τα πιο ιδιαίτερα cocktails του φετινού καλοκαιριού.

Μια ιστορία που ξεκίνησε το 1918, σε µια άλλη εποχή, συνεχίζει 105 χρόνια μετά σε αυτή την αυλή πάνω από τον αιωνόβιο πλάτανο στην πλατεία των Πετριών.

Η Γκλαμ Μουριά, καταφέρνει να συνδυάσει τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό με τα πιο γευστικά και ιδιαίτερα cocktails που μπορείς να βρεις στην ευρύτερη περιοχή. Ανοίγοντας την πέμπτη σεζόν της, οι ιδιοκτήτες της μας εξηγούν πως η ιδέα τους ήρθε εντελώς ξαφνικά, μια ζεστή βραδιά του καλοκαιριού. Αυτό που μας έκανε όμως μεγαλύτερη εντύπωση δεν είναι το «γιατί» αποφάσισαν να ανοίξουν το μοναδικό μπαρ σε ένα χωριό που δεν έχει πολύ νέο κόσμο, αλλά το «πως» κατάφεραν να μεταμορφώσουν το παλιό αυτό πέτρινο σπίτι σε αυτό που είναι η Γκλαμ Μουριά σήμερα.

Δύο αδέρφια που κατάγονται από τις Πετριές, αφήνουν πίσω τους τη ζωή και τη δουλειά τους στην Αθήνα, δημιουργώντας κάτι πολύ πιο ξεχωριστό από ένα ακόμη μπαρ. Προσπαθώντας να συνδυάσουν τον τοπικό χαρακτήρα του χωριού, αγκαλιάζοντας έθιμα και παραδόσεις που θεωρούν διαχρονικά, αλλά προσθέτοντας την δική τους αισθητική και χαρακτήρα και εξαιρετικές πρώτες ύλες μέσα από εντελώς σύγχρονες συνταγές για cocktails και μια μεγάλη σε ποικιλία κάβα. Τα cocktails έχουν πάρει τις ονομασίες τους από διάφορες τοποθεσίες του χωριού ή από τοπικές εκφράσεις και μύθους.

Η λίστα με τα cocktails είναι μεγάλη και καλύπτει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Πιο συγκεκριμένα, δεν θα μπορούσες να μη δοκιμάσεις το best seller τους, το Glam Mouria με gin, μούρα και αφρό από κόκκινο βερμούτ και περγαμόντο, μια διαχρονική συνταγή που έχουν αγαπήσει όλοι. Ένα ακόμη ποτό που εμπνεύστηκε το όνομά του από την περιοχή που βρίσκεται τώρα το μπαρ είναι το Syrma – αφού τα «Σύρματα» ήταν σημείο συνάντησης για όλους όσους ζούσαν και μεγάλωσαν εκεί – ένα tiki cocktail με ρούμι από τη Γουιάνα, χειροποίητο falernum και μπαχάρια.

Ο απρόσμενος συνδυασμός ενός γηγενούς καλοκαιρινού φρούτο, του σύκου, και της ώριμης τεκίλας, δημιούργησε ένα εκρηκτικό cocktail. Δίνοντας έμφαση στην εντοπιότητα η Melena έχει παλαιωμένη τεκίλα, λευκό lillet, και χειροποίητη μαρμελάδα σύκο. Μια ακόμη συνταγή με ενδιαφέρουσα ιστορία και ακόμη πιο ενδιαφέρουσα γεύση είναι οι Gines, gin και mezcal παίρνουν έμπνευση από τον μύθο της περιοχής για τις «νεράιδες του βουνού» – τις λεγόμενες Τζίνες που τραγουδούσαν στο σκοτάδι.

Αυτά όμως, είναι μόνο τέσσερα από τις πολλές επιλογές σε signature και classic cocktails που έχει επιμεληθεί ο Φαίδων Παπακωνσταντίνου (Baba Au Rum, Lot51, White Monkey).

Μια αυλή που σου δίνει την αίσθηση του πολύ οικείου, η μεγάλη μουριά στο κέντρο της αλλά και τα τραπεζάκια στα σύρματα και δίπλα στα σκαλάκια, καθώς και οι μουσικές επιλογές μπορούν να βάλουν κάθε επισκέπτη στο ιδανικό mood για μια γρήγορη απόδραση από την πόλη. Γιατί αυτό το καλοκαίρι θα είναι γκλαμ και δεν πρέπει να το χάσεις με τίποτα!

Facebook & Η Γκλαμ Μουριά (@glam.mouria) | Instagram