Το gigalize ήρθε για να ενώσει τις φωνές των μουσικόφιλων, ώστε να μπορέσουν μόνοι τους να φέρουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες στη χώρα μας.

TFS_0788_copy_(2)[1]

Μια ομάδα τριών φίλων, ο Παναγιώτης, ο Γιώργος και ο Σεραφείμ, με διαφορετικά backrounds αλλά κοινό σημείο την αγάπη τους για την μουσική, δημιούργησαν αυτή την διαδικτυακή πλατφόρμα για να δώσουν δύναμη στους fans. “Make gigs happen” είναι το σύνθημά τους, όπου gigs είναι οι καμπάνιες τις οποίες δημιουργούν οι χρήστες (εντελώς δωρεάν!) για να κάνουν γνωστό το αίτημά τους. Πως προέκυψε όμως αυτή η ιδέα;

pic1

Όπως μας είπαν οι ίδιοι ήταν ένα δαπανηρό εγχείρημα, όχι όμως τόσο από άποψη χρημάτων, αλλά χρόνου. Κάθε νέο startup εξάλλου χρειάζεται πολύ χρόνο στο ξεκίνημά του. Το μόνο σίγουρο όμως είναι πως αυτό το εγχείρημα έχει μεγάλη απήχηση.

pic2

Πόσο εύκολο είναι όμως να δημιουργήσει ένας χρήστης, μη επαγγελματίας του είδους, μια τέτοιου είδους καμπάνια; Προς το παρόν για να ξεκινήσει ένας χρήστης μια καμπάνια θα πρέπει να στείλει ένα mail στο [email protected]  για να εξηγήσει πόσο πολύ θέλει τον καλλιτέχνη στην Αθήνα και τι θα έκανε για να τα καταφέρει. Αν πείσει την ομάδα του gigalize, η διαδικασία μετέπειτα διαρκεί γύρω στα 10 λεπτά. Το να υποστηρίξεις και να μοιράσεις μια καμπάνια που σου αρέσει, διαρκεί περίπου 2 λεπτά. “Όλα είναι εύκολα και γρήγορα στο Gigalize!”  Όμως είναι το ίδιο σύντομα και τα αποτελέσματα; Σε πόσο διάστημα μπορεί να δει κανείς την καμπάνια του να ολοκληρώνεται με επιτυχία;

pic3

TFS_0776_copy_(2)[1]

Ήδη ετοιμάζεται η πρώτη συναυλία που θα έρθει στη χώρα μας μέσω της πλατφόρμας. Ο Son Lux που θα μας επισκεφθεί στις 4 Δεκεμβρίου! Άλλες δημοφιλείς καμπάνιες είναι εκείνες του Ed Sheeran, που έκανε θραύση, των One Direction, που μάζεψαν 30.000 υποστηρικτές και του Slash που έπιασε τον στόχο του την προηγούμενη εβδομάδα! Αν λοιπόν κι εσείς θέλετε να δείτε ζωντανά κάποιον από τους παραπάνω ή κάποιον άλλο καλλιτέχνη, μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο gigalize. Make gigs happen!

 Photo Credits: Petros Toufexis