Γιατί το τι κάνεις; είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να στείλεις

Γιατί το «τι κάνεις;» είναι το χειρότερο μήνυμα που μπορείς να στείλεις

Πιστεύω σε σένα, μπορείς και καλύτερα

Το ερωτικό μήνυμα είναι πρόκληση. Χρειάζεται θάρρος, φαντασία, να γουστάρεις τόσο όσο χρειάζεται για να βρεις τα κότσια. Και αυτοπεποίθηση. Σωστά; Σωστά. Τότε μπορείς να μου πεις τι δουλειά έχει το "τι κάνεις;" με όλα αυτά;

Στην πραγματικότητα, το μήνυμα "τι κάνεις;" θα έπρεπε να είναι η έσχατη λύση. Η τελευταία σου επιλογή αν δεν μπόρεσες να βρεις τίποτα που να κάνει τον άλλο να μη θέλει να σταματήσει να μιλάει μαζί σου όλη μέρα. Ναι, έχουμε και δουλειές θα πεις. Αλλά παραδέξου πως το να μη θέλεις να τελειώσει μια συζήτηση με κάποιον, να μην την αφήνεις να κάνει κοιλιά είναι το μεγαλύτερο σημάδι καψουρίτσας στον κόσμο όλο.

Προσπαθώντας να μπω στη θέση κάθε τσιμπημένου κοριτσιού εκεί έξω, σκέφτομαι την αντίδρασή μου στο μήνυμα "τι κάνεις;" από τον τύπο που μπορεί να με έχει κάνει να θέλω να χτυπήσω το κεφάλι μου στον τοίχο για να σταματήσω να τον σκέφτομαι. Κατέληξα ότι το να σου παίρνουν πίσω τη χαρά του να βλέπεις το όνομά του στις ειδοποιήσεις σου είναι βασανιστικό. Το να ανοίγεις όλο χαρά το μήνυμά του και να διαβάζεις "τι κάνεις;" θα έπρεπε να διώκεται ποινικά.

Είναι μια πολύ basic ιδέα

Προφανώς εκτιμώ το ότι με σκέφτηκες, δεν είμαι αχάριστη. Αλλά μεταξύ μας, μπορούσες και καλύτερα. Ας μου έστελνες μια αστεία φωτογραφία, ένα meme, μια τελεία έστω. Να δείξεις ότι σε μένα δε θα στείλεις το τυποποιημένο μήνυμα "ξεκινάει κάτι ερωτικό εδώ".

Δεν ξέρω αν πρέπει να απαντήσω σοβαρά ή όχι

Δηλαδή με ρωτάς τι κάνω γενικά, στη ζωή μου; Αυτή την περίοδο; Στον πλανήτη; Ή τώρα; Με τι ασχολούμαι τώρα; Το "τι κάνεις;" είναι μια πολύ ασαφής ερώτηση και το μόνο που μου προκαλεί είναι ανασφάλεια. Δεν ξέρω τι πρέπει να απαντήσω. Έχω ανοίξει το μήνυμα και το κοιτάζω σαν χαζή προσπαθώντας να βρω το λιγότερο χαζό πράγμα για να απαντήσω. Καθόλου cool.

Με αναγκάζεις να σου ψέματα

Και το να λες ψέματα στον γραπτό λόγο σε κάνει να ντρέπεσαι περισσότερο από ό,τι στον προφορικό. Αν με ρωτάς τι κάνω τώρα, ας είμαστε λίγο σοβαροί, ψέμα θα λάβεις. Το πιο πιθανό είναι ότι φοράω ριγέ πιτζάμες και βλέπω την πιο basic ρομαντική κομεντί στο Netflix. Ή έχω βγάλει βόλτα τον σκύλο, με το πιο πρόχειρο bun στην ιστορία των buns και ακουστικά στα αυτιά. Τραγουδώντας δυνατά χωρίς καν να το καταλαβαίνω στη μέση του δρόμου. Περιμένεις αλήθεια να σου το πω όλο αυτό σε ένα μήνυμα; Μα γιατί; Αφού το "έχω βάλει ένα ποτήρι κρασί και διαβάζω ένα βιβλίο" είναι τόσο πιο safe.

Δεν έχω χειρότερο απ'το "καλά. εσύ;"

Το "ό,τι δίνεις παίρνεις" έχει εφαρμογή και σε θέματα που δεν έχουν να κάνουν με το "κάρμα". Ναι, ισχύει και σε μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας. Αν λοιπόν εσύ αποφασίσεις να με ρωτήσεις τι κάνω και εγώ χαωθώ για το αν εννοείς τώρα ή γενικά, κατά πάσα πιθανότητα θα παίξω με ένα "καλά, εσύ;". Και τώρα είναι αυτό; Παίζουμε σε κάποιο παιχνίδι ανάδειξης του πιο βαρετού φλερτ στον κόσμο;

Με λίγες πρόχειρες σκέψεις καταλήξω ότι το "τι κάνεις;" έχει κάποια επικοινωνιακή αξία όταν πιάνεις κάποιον να τρώει πατάτες από το πιάτο σου.

Gif: Digital Spy

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.