Έρχεται το Σαββατοκύριακο, αυτές οι δυο μαγικές μερούλες της εβδομάδας, όπου μπορείς να βρεθείς με την παρέα σου (και λέγοντας παρέα εννοούμε τους/τις δυο κολλητούς/κολλητές σου), αλλά τα σχέδια σου δεν ευοδώνονται μιας και οι υπόλοιποι δύο είναι απασχολημένοι. Και κάπου εκεί αναρωτιέσαι γιατί να μην έχεις περισσότερους φίλους ώστε να μην ξεμένεις ποτέ από παρέα;

Μετά από λίγη σκέψη όμως, καταλήγεις ότι δεν έχεις γιατί πολύ απλά δεν σε αφορά το δημοφιλές #squadgoals, και σου είναι αρκετό οι πιο κοντινοί σου φίλοι να είναι δυο και να μερικοί λόγοι που πιθανότατα σου έρχονται στο μυαλό.

Έχεις πολλά πράγματα να ασχοληθείς

Οι πολλοί φίλοι απαιτούν εκτός από ξέγνοιαστες στιγμές καλοπέρασης και αρκετό χρόνο. Η δουλειά σου, οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας αλλά και οι ώρες που θες να περάσεις στον καναπέ σου κάνοντας… τίποτα ,ενδεχομένως να θυσιαστούν για να είσαι καλή φίλη, πράγμα που δεν θα ήθελες να κάνεις. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα του 2016, οι έξυπνοι άνθρωποι που περνούν λιγότερο χρόνο με φίλους τείνουν να είναι πιο ευτυχισμένοι.

Δεν είσαι φαν της μονιμότητας

Με άλλα λόγια σου αρέσει να μετακινείσαι, να αλλάζεις (σπίτι, δουλειά, σχολείο). Όταν είσαι τέτοιος τύπος είναι δύσκολο να δημιουργήσεις πολλές φιλίες γιατί σου είναι δύσκολο να τις διατηρήσεις.

Θέλεις να εξελίσσεσαι στη δουλειά σου

Και για αυτό τον λόγο δεν μπορείς (και δεν θέλεις) να κάνεις φιλίες στο χώρο της δουλειάς. Επιπλέον, οι υψηλότερες θέσεις σου στερούν και την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με ανθρώπους με τους οποίους θα μπορούσες να κάνεις παρέα.

Υποσυνείδητα απομακρύνεσαι από τις ευκαιρίες για ένταξη σε οποιαδήποτε κοινωνική ομάδα

Οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς το πόσους ανθρώπους θέλουν να έχουν γύρω τους. Μπορεί να απολαμβάνεις μια στο τόσο να βρίσκεσαι σε συγκεντρώσεις με περισσότερους ανθρώπους, αλλά όταν ακόμη και τότε νιώθεις να μην είναι πολλοί αυτοί με τους οποίους έχεις κοινά. Επιπλέον, βαριέσαι τις συζητήσεις μια μεγάλης παρέας που πολλές φορές μοιάζουν χωρίς νόημα. Έτσι καταλαβαίνεις ότι είσαι τύπος που προτιμά περισσότερο τις πιο προσωπικές σχέσεις με ελάχιστους ανθρώπους και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Έχεις και μια σχέση να ασχοληθείς

Δεν είναι λίγες οι φορές που φιλίες έχουν διαταραχτεί έως και χαλάσει λόγω της έλλειψης χρόνου που προκύπτει στο ξεκίνημα (ή και σε όλη τη διάρκεια) μιας σχέσης. Και επειδή εσύ δεν θέλεις να απολογείσαι σε κανέναν προτιμάς να έχεις τους λίγους φίλους σου κοντά, οι οποίοι θα σε καταλάβουν και μπορούν να υπομείνουν ένα διάστημα απουσίας σου χωρίς παράπονα από εσένα.

Τα δίνεις όλα για τους φίλους σου

Η φιλία για εσένα είναι πολύ σημαντική και μπορείς να κάνεις πολλά για αυτή. Με αυτά τα συναισθήματα είναι δύσκολο να μπορείς να ανταποκριθείς σε μια πολυπληθή παρέα. Για αυτό περιορίζεσαι στους 1-2 κολλητούς ώστε να είσαι ο φίλος/η φίλη που θα ήθελες και εσύ να έχεις.

Δες ακόμαΓιατί ο Tom Hardy θα μπορούσε να είναι ο κολλητός σου;
featured photo: unsplash.com