Γιατι το gin tonic σου εχει τοσο ωραια γευση; savoir ville

Για ακόμη μια φορά, αλκοολικοί του κόσμου ενωθείτε. Στα γραφεία του Savoir Ville σε λίγο θα κάνουμε συναντήσεις ΑΑ, οπότε όταν συμβεί αυτό θα είσαι ο πρώτος που θα το μάθει. Πριν, όμως γίνουν όλα αυτά τα όνειρα πραγματικότητα, ας μάθουμε γιατί πια το Gin μαζί με το τόνικ έχουν τόσο ωραία γεύση.

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί πως το gin έχει μερικές βασικές ιδιότητες για τις οποίες το ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί κάνει καλό στην υγεία μας. Λίγο οι πόνοι της αρθρίτιδας που σου παίρνει μαζί του (λογικά γιατί έχεις λιποθυμήσει και δεν κουνιέσαι), λίγο η βιταμίνη C που έχει (ούτε εγώ το ήξερα, από αύριο τζιν αντί για πορτοκαλάδα), λίγο το δέρμα που δεν αφυδατώνεται (παρ’ όλο το αλκοόλ που έχει), και φυσικά το γεγονός ότι βοηθάει στην χώνεψη, το κλείσαμε το μαγαζί, είμαστε έτοιμοι να αγοράζουμε τζιν αντί για νερό. Πως όμως γίνεται το τζιν με το τόνικ να είναι το πιο ωραίο ποτό που έχεις πιει ποτέ; (Τα κοκτέιλς βρίσκονται εκτός συναγωνισμού, ευχαριστώ)

Σύμφωνα με τον βοηθό καθηγητή του American University στην Washington, Matthew Hartings, οι χημικές ιδιότητες των γεύσεων ενός τζιν τονικ έχουν πολύ ασυνήθιστη επίδραση το ένα στο άλλο όταν συνδυάζονται. Για την ακρίβεια, ταιριάζουν τόσο πολύ που κάνουν το νερό με το λάδι να φαίνεται κάτι εξωπραγματικό.Με άλλα λόγια, το αιθέριο έλαιο του μούρου αρκεύθου, όταν ομογενοποιείται με την πικρή γεύση του τόνικ, κάτι μαγικό συμβαίνει. “Αυτά τα στοιχεία, όταν δεν είναι μαζί, δημιουργούν μια αίσθηση που είναι τόσο διαφορετική από ένα τζιν τόνικ” εξηγεί στο Sciencegeist. “Και αυτός είναι και ο λόγος που το τζιν και το τόνικ δεν έχει την ίδια γεύση με το τζιν τόνικ”.

Και το καλύτερο είναι πως η χημεία έχει δείξει πως αυτό μπορείς να το εφαρμόσεις και σε γεύσεις και υλικά που δημιουργούν άλλα ποτά ή ακόμα και στο φαγητό, όπως έχει κάνει ο Heston Blumenthal, με τεράστια επιτυχία.