43e39040

«Το’χει εμένα η μοίρα μου!» «Το ξέρω το ριζικό μου!» …

Εάν έχεις ξεστομίσει κάτι τέτοιο αναφερόμενος στην επαναλαμβανόμενη και παράλληλα λανθασμένη επιλογή συντρόφου, τότε πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις αυτό το κείμενο. Αν πάλι δεν έχεις ξεστομίσει κάτι παρόμοιο, σίγουρα θα έχεις ακούσει κάποιον φίλο σου να το λέει, οπότε πρέπει πάλι να το διαβάσεις, ώστε να ξέρεις πώς να τον συμβουλέψεις!

Έρωτας- Κάτι το μαγικό! Κάτι που μπορεί να σε κάνει να χάσεις το μυαλό σου, να βγεις από κατάθλιψη ή να ξαναπέσεις! Να ξανανιώσεις ή και να καταστραφείς! Ο γνωστός στίχος “I was made for loving you baby, you were made for loving me..” κρύβει πολλά ευτράπελα. Μπορεί να νομίζουμε ότι ταιριάζουμε απόλυτα με τον άλλον κι ότι είναι η αδερφή ψυχή μας ΑΛΛΑ ας κοιτάξουμε λίγο πιο προσεχτικά. Οι επιλογές μας μερικές φορές δυστυχώς αποδεικνύουν, ότι δεν ήμασταν τελικά φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο και ότι  η επαναλαμβανόμενη επιλογή ακατάλληλων  συντρόφων να μην είναι και τόσο τυχαία.

Οι ψυχολόγοι λένε ότι την παραπάνω επιλογή, την καθορίζει η οικογένεια μας κι ο τρόπος που μεγαλώσαμε. Αυτό συμβαίνει καθώς οτιδήποτε γνωρίζεις για την αγάπη και τις σχέσεις, έχει περάσει σαν λογισμικό, στον σκληρό σου δίσκο από την παιδική σου ηλικία και ειδικότερα από το πρώτο έτος της ζωής σου. Ό,τι πήρες σαν αγάπη από τους γονείς σου, αυτό θα αναζητήσεις και αντίστοιχα θα δώσεις.

Π.χ αν μεγάλωσες με μια μητέρα ψυχρή στο να σου εκδηλώνει την αγάπη της, το χαρακτηριστικό «ψυχρότητα» το συναντάς σαν κάτι το οικείο. Παρόλο που  μπορεί να μην το καταλαβαίνεις γιατί ως γνωστόν το αντικείμενο του πόθου σου το εξιδανικεύεις, το «κακό» αλλά οικείο χαρακτηριστικό βρίσκεται εκεί. Ύστερα θα προσπαθήσεις  να το αλλάξεις και να κάνεις τον άλλο π.χ. πιο τρυφερό γιατί πάντα θα ζητάς αυτό που δεν πήρες από τη μητέρα σου (ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΦΡΟΥΔΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ).

Θα μου πείτε «μα ο έρωτας είναι κάτι τόσο όμορφο ακριβώς γιατί δεν μπορείς να το εξηγήσεις, δεν χωράει λογική στον έρωτα, που τα διαβάζεις αυτά». Θα σου απαντήσω ότι ναι, είναι κάτι πολύ όμορφο. Τώρα βέβαια, πρέπει να γνωρίζεις ότι τα λεγόμενα εγκλήματα πάθους που είναι τα πιο συνήθη στην Ελλάδα, διαπράττονται στο όνομα του έρωτα. Ο Έρωτας λοιπόν δεν είναι και τόσο όμορφος μερικές φορές. Ναι το πήγα στο άλλο άκρο, για να σε κάνω να διαβάσεις λίγο παρακάτω και να είσαι υποψιασμένος γενικότερα..

Υπάρχουν λοιπόν κάποια μικρά tips που θα σε βοηθήσουν στις επιλογές σου και στο να κάνεις reset!

  1. Μάθε τι ΔΕΝ θέλεις

Ναι είναι αυτή η ώρα, η ώρα για τη ΛΙΣΤΑ! Γράψε τα ονόματα των πρώην σου και από κάτω γράψε τα 2-3 πρώτα χειρότερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους. Χειριστικός; Άπιστος; Συναισθηματικά απόμακρος; Έχεις κι άλλα; Γράψτα όλα και ΝΑΙ, είναι όσα δεν θες σε ένα σύντροφο!

  1. Κατανόησε τον εαυτό σου

Σκέψου ποιο είναι το πιο επαναλαμβανόμενο χαρακτηριστικό μεταξύ των πρώην σου. Π.χ αν ο σύντροφός σου τα «έτσουζε» λιγάκι παραπάνω ενδέχεται ο ένας από τους δύο γονείς σου να είχε θέμα με το ποτό ή αντίθετα να ήταν πολύ ελεγκτικοί σε ότι αφορούσε το αλκοόλ και εσύ επαναστάτησες διαλέγοντας ένα μη αποδεκτό για εκείνους πρότυπο.

  1. Βρες τι θέλεις

Τώρα κι εδώ θα βγάλεις τα τεφτέρια σου και θα γράψεις τι ψάχνεις στον ιδανικό σύντροφο. Ε δεν μπορεί κάποιος από τους προηγούμενους αναξιοπαθούντες θα είχε και κάτι καλό για να μείνεις μαζί του. Σημείωσε μόνο τα καλά τους αυτή τη φορά. ΜΗΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ. Αυτή είναι άλλη λίστα.

  1. Ώρα για περισυλλογή

Αυτό είναι το πιο δύσκολο. Κοίτα τη λίστα με τα αρνητικά και σκέψου ποια από αυτά εκεί μέσα, αναλογούν και σε εσένα. Π.χ αν ήσουν παράφορα ζηλιάρης, είναι και αυτό που πρέπει να δουλέψεις παραπάνω και να εντοπίσεις από πού προήλθε. Ποιά είναι η αυτή η ανασφάλεια που σε κάνει να φέρεσαι έτσι; Είδες; Kαθόλου εύκολο! Μετά πάρε τη λίστα με τα θετικά και δες για ακόμα μια φορά, που χρειάζεσαι δουλειά! Μην ξεχνάς το ρητό που λέει «ότι είσαι, αυτό έλκεις». Π.χ.  Θέλεις κάποιον που να σου εμπνέει εμπιστοσύνη; Αυτό πρέπει να βγάζεις και εσύ στον άλλο.

Το ξέρω ότι αυτό με τις λίστες είναι λιγάκι αιρετικό, αλλά είναι ο μόνος ίσως τρόπος για να βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά και να σε κατανοήσεις! Την επόμενη φορά που θα βγείς με κάποιον μη παραβλέψεις κάποια άσχημα στοιχεία του χαρακτήρα του. Να είσαι alert και να μην βιάζεσαι να δικαιολογήσεις καταστάσεις. Ξέρω το να είσαι ερωτευμένος είναι από τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή ενός ανθρώπου, απλά φρόντισε να είναι η συνειδητή επιλογή σου και όχι κάτι ασυνείδητο στο οποίο θα σε σπρώχνουν οιδιπόδεια συμπλέγματα και νευρώσεις.. Δεν λέω να τα βάζεις όλα κάτω από το μικροσκόπιο βέβαια προς θεού, αλλά μπορεί να γλιτώσεις άπειρο χρόνο αν ψαχτείς λιγάκι.