Γιατί πρέπει να φροντίζεις σωστά το δέρμα στο τριχωτό του κεφαλιού σου

Γιατί πρέπει να φροντίζεις σωστά το δέρμα στο τριχωτό του κεφαλιού σου

Για κάθε περιοχή του δέρματος που εκτίθεται, υπάρχει μια σειρά από προϊόντα ομορφιάς που στοχεύουν στην περιποίησή της. Πρόσωπο και σώμα χαίρουν καθημερινής φροντίδας στη ρουτίνα μας. Υπάρχει όμως ένα σημείο που τείνουμε να ξεχνάμε συχνά: το τριχωτό της κεφαλής.

Το δέρμα που κρύβεται κάτω από τα μαλλιά σου είναι ένα μοναδικό οικοσύστημα. Εργάζεται ακούραστα για να προωθήσει την ανάπτυξη των μαλλιών και να ρυθμίσει την παραγωγή λιπαρότητας. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έδωσες στο τριχωτό της κεφαλής σου μια δεύτερη σκέψη πέρα ​​από ένα καλό σαμπουάν; Τα σύγχρονα ζητήματα, όπως η αύξηση της ρύπανσης και η αύξηση των προβλημάτων του δέρματος, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα, σημαίνουν ότι τα τριχωτά μέρη είναι πιο ανταγωνιστικά από ποτέ και αξίζουν την ίδια προσοχή που δίνουμε στο πρόσωπό μας.

Η ρύπανση, τα νεκρά κύτταρα και το σμήγμα μπορούν εύκολα να συσσωρευτούν, κάνοντας τα μαλλιά θαμπά με την πάροδο του χρόνου. Έτσι, οδηγούν σε ερεθισμό του δέρματος. Παρατηρείς κάποιες νιφάδες στα μαλλιά σου; Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν πιτυρίδα, αλλά στην πραγματικότητα είναι νεκρά κύτταρα του δέρματος που κάθονται στο τριχωτό της κεφαλής και δεν ξεπλένονται αρκετά συχνά.

Εάν έχεις παρατηρήσει μερικές νιφάδες ή έχεις ερυθρότητα στο τριχωτό της κεφαλής σου, τώρα είναι η ώρα να αναλάβεις δράση. Και αν το λούσιμο είναι το σημείο εκκίνησής σου, τι άλλο ακολουθεί; Οι μάσκες, οι απολεπιστικές ουσίες και οι οροί μπορούν επίσης να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά μια πληθώρα θεμάτων των μαλλιών, από λιπαρότητα έως πιτυρίδα.

Τα νέα στοχευμένα προϊόντα περιποίησης της κεφαλής αντικατοπτρίζουν τα βήματα μιας ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας. Περιέχουν τα ίδια συστατικά που θα περίμενε κανείς από τις πιο ισχυρές φόρμουλες περιποίησης της επιδερμίδας (πχ το σαλικυλικό οξύ). Όμως, σε αντίθεση με τις συστάσεις των προϊόντων του παρελθόντος, κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να ερεθίζουν το ευαίσθητο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής.

Ευτυχώς δεν χρειάζεται να εφαρμόσεις μια επίπονη ρουτίνα 12 βημάτων. Το κλειδί είναι να αντιμετωπίζεις μόνο προφανή προβλήματα για να αποφύγεις την υπερφόρτωση μιας ευαίσθητης περιοχής. Για παράδειγμα αν έχεις ξηροδερμία, ακολούθησε μια αντίστοιχη θεραπεία για να λύσεις το πρόβλημα. Δε θα χρειαστούν πολλά προϊόντα όπως για παράδειγμα αν αντιμετωπίζεις ακμή.

featured photo: Τwenty20.com/crystalmariesing
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.