Τι και αν δεν είσαι η Rihanna για να φοράς γυαλιά στο αεροδρομίου. Τα γυαλιά είναι stylish αλλά παράλληλα σε βοηθούν να αποφύγεις το jet lag.

Η Rebecca Robbins, PhD, εμπειρογνώμονας ύπνου και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Νοσοκομείο Brigham και στο Ιατρικό σχολείο του Χάρβαρντ, εξηγεί στο Well + Good: Η έκθεση στο φως είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους προσαρμογής σε μια νέα ζώνη ώρας.

«Το φως είναι η ισχυρότερη εισαγόμενη δύναμη στον εσωτερικό κιρκάδιο ρυθμό», λέει. Όταν υπάρχουν διαφορετικά μοτίβα εναλλαγής φωτός – σκοταδιού, τότε το σώμα είναι εντελώς μπερδεμένο για το πότε υποτίθεται ότι είναι κουρασμένο και πότε πρέπει να είναι ξύπνιο.”

Οι ειδικοί αναφέρουν πως πρέπει να αρχίζεις να προσαρμόζεσαι σε νέα μοτίβα φωτός προτού φτάσεις στον προορισμό σου. Και κάπου εδώ, έρχονται στο προσκήνιο τα γυαλιά ηλίου.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι ταξιδεύεις για τη Νέα Υόρκη και η πτήση σου είναι αργά το απόγευμα, που είναι ήδη σκοτεινά. Τότε στο αεροδρόμιο, και κατά τη διάρκεια της πτήσης, φοράς γυαλιά ηλίου, έτσι, προετοιμάζεις το σώμα σου και κατά κάποιο τρόπο το ξεγελάς, προκειμένου να μπορέσεις να κοιμηθείς στο αεροπλάνο.

Η Dr Robbins προτείνει επίσης να έχεις ένα πλήρες γεύμα πριν την επιβίβαση, ώστε να βοηθήσεις το σώμα σου και την ψυχοσύνθεση σου. Επίσης, μην βγάλεις τα γυαλιά σου μέχρι να νιώσεις υπνηλία. Μόλις νυστάξεις, βγάλε τα και φόρεσε μια μάσκα ύπνου και τότε μπορείς να αφεθείς και να κοιμηθείς.

featured image: Nav