Μια βόλτα στην γειτονιά σου θα σε πείσει πως υπάρχουν πολλά αδέσποτα εκεί έξω που ζουν κάτω από περιέργες και επικίνδυνες συνθήκες. Τα περισσότερα από αυτά έχουν φύγει καταλάθος από την οικογένειά και το σπίτι που τα φιλοξενούσε. Δυστυχώς δεν έχουν τρόπο να επικοινωνήσουν με εμάς για να τους πάμε πάλι πίσω και εκεί έρχεται η “υποχρέωση” που έχει ο ιδιοκτήτης απέναντι στο κατοικίδιό του.

Παρακάτω θα βρεις τους πιο σημαντικούς λόγους που είναι απαραίτητο να τοποθετήσεις ένα μικροτσιπ στο κατοικίδιο σου. Άλλωστε είναι υποχρεωτικό και βάση νόμου!

Δεν είναι επώδυνο

Είμαι σίγουρη πως θα σου έχει περάσει από το μυαλό πως το μικροτσιπ ενδεχομένως να ταλαιπωρήσει το κατοικίδιό σου και να τον πονέσει. Η διαδικασία αυτή όμως, δεν είναι όσο επώδυνη φαντάζεσαι. Αντιθέτως, είναι τόσο απλή όσο και αυτή του εμβολιασμού.

Είναι μια απλή διαδικασία

Το μικροτσίπ έχει το μεγέθος ενός κόκκου ρυζιού. Τοποθετείται σε ένα μαλακό σημείο, συνήθως κάτω από τον αυχένα του, και αφαιρείται το ίδο εύκολα χωρίς να έχει κάποια παρενέργεια.

Μπορεί να σώσει την ζωή του

Σε περίπτωση που το σκυλάκι σου χαθεί ή κλαπεί, το μικροτσίπ θα είναι το κλειδί για να βρεθεί πάλι. Το κάθε ζωάκι με την τοποθέτηση μικροτσίπ, αποκτά έναν 15ψήφιο αριθμό που περιέχει τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη. Έτσι όταν βρεθεί το σκυλάκι, το μικροτσίπ διαβάζεται από ένα scanner και εμφανίζεται αυτόματα η καρτέλα του ιδιοκτήτη.

Είναι απαραίτητο αν βρίσκεται στην αυλή

Οι περισσότεροι που διαθέτουν μεγάλη αυλή, αφήνουν εκεί τα κατοικίδιά τους είτε πρόκειται για μια γάτα είτε για σκύλο με ρόλο φύλακα. Αυτό καθιστά πολύ εύκολη την δουλειά κάποιου που θέλει να κλέψει το κατοικίδιό σου. Έχοντας όμως τοποθετήσει το μικροτσίπ σε αυτό, αργά ή γρήγορα θα επιστραφεί πάλι σε σένα αφού μη ξεχνάς ότι είναι τα δικά σου στοιχεία περασμένα σε αυτό.

Μην ξεχνάς ότι το κολάρο και το ταμπελάκι που είναι γραμμένα τα στοιχεία σου, μπορούν να αφαιρεθούν πολύ εύκολα. Το μικροτσίπ όμως, όχι!