Ένα πράγμα που θέλω πολύ να κάνω κάποια στιγμή, είναι να κάνω ένα ταξίδι μόνη μου. Όχι κανένα μεγάλο, μην φανταστείς. Να γίνω τέλος πάντων κάτι αντίστοιχο των συγγραφέων που βάζουν τους ήρωες τους να ζουν εμπειρίες και καταστάσεις, όταν φεύγουν μακριά.

Αυτό για να πραγματοποιηθεί βέβαια, πρέπει να ξεπεράσω κάποιες φοβίες, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις εσύ. Ειδικά αν σου έχει περάσει και σένα σαν ιδέα, όταν έχεις μπουχτήσει με όλους και με όλα. Αν θες να πειστείς, σου έχω τέσσερις λόγους για να το βάλεις στο πρόγραμμα κάποια στιγμή.

1. Κάνεις αυτό που πραγματικά θέλεις

Όχι πως όταν ταξιδεύεις με την παρέα σου κάνεις το αντίθετο, αλλά αυτή την φορά θα είσαι η αρχηγός του εαυτού σου. Θα κάνεις όσα πραγματικά θέλεις, χωρίς πολλά πολλά. Θέλεις να περπατήσεις για ώρες, θέλεις να δεις όσα περισσότερα μέρη προλαβαίνεις; Μπορείς.

2. Θα γνωρίσεις ανθρώπους

Πότε ήταν η τελευταία φορά σε ταξίδι που δεν γνώρισες ανθρώπους; Ανθρώπους με απίστευτο ενδιαφέρον, ανθρώπους που έχουν κάτι να σου πουν. Φαντάσου λοιπόν να είσαι μόνη σου, πόσο πιο πολλούς θα γνωρίσεις και θα σε γεμίσουν εμπειρίες. Υπάρχουν ευτυχώς ακόμα οι φιλόξενοι.

3. Θα έχεις όλο τον χρόνο να σκεφτείς τα πάντα

Το να σκέφτεσαι, το να παίρνεις αποφάσεις μακριά από οτιδήποτε που σε επηρεάζει, είναι πραγματικά σημαντικό. Χρειάζεσαι έχεις χρόνο μόνο για σένα. Γυρνώντας πίσω θα είσαι πιο κατασταλαγμένη.

4. Ήρθε η ώρα να ξεπεράσεις κάποιες φοβίες σου

Μαζί με σένα, κι εγώ. Θα νιώθεις ανασφάλεια, την οποία θα ξεπεράσεις. Γιατί ίσως είσαι πιο δυνατή απ’ότι φαντάζεσαι κι αυτό πρέπει να το θυμάσαι συνέχεια. Θα πρέπει να βγάλεις την άκρη μόνη σου, όταν δεν θα είναι κανείς να σε βοηθήσει να βρεις τον δρόμο σου.