Καθώς είναι ο μήνας που το Savoir Ville αφιερώνει στα τατουάζ και εμείς τρέχουμε για να κάνουμε ακόμη ένα, θέλω να σε αποτρέψω από το να κάνεις τατουάζ με ή για το αγόρι σου. Στο λέω ευθέως και άμεσα. Πιστεύω πως το να κάνεις τατουάζ τα αρχικά του (αρκετά πολυφορεμένο) ή κάτι “δικό σας” το μόνο που μπορεί να σε κάνει είναι να μετανιώνεις την ώρα και την στιγμή που το έκανες. Είναι πολύ ρομαντικό να κάθονται ζευγάρια σε παγκάκια και να χαράζουν τα αρχικά τους σε ότι βρουν. Θα έλεγα ότι είναι το επιτρεπτό όριο που μπορεί να φτάσει ο δεκαπεντάχρονος εαυτός σας επειδή είστε ερωτευμένοι. Έτσι λοιπόν, όπως λέγατε τα “για πάντα μαζί” σε εκείνο το παγκάκι στο Ψυχικό, τώρα η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων είναι να πείτε το “για πάντα μαζί” σε ένα τατουατζίδικο δυο στενά πιο κάτω. Όχι, αυτό δεν είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.

Tattoo Couple Dress Up Games 3 copy

Υπάρχουν δυο είδη ανθρώπων που κάνουν τατουάζ: αυτοί που ψάχνουν να κάνουν ότι τους φαίνεται συμπαθητικό γιατί το τατουάζ είναι μια όμορφη μόδα και εκείνοι που πραγματικά τους αρέσει και το έχουν σκεφτεί πριν κάνουν οτιδήποτε. Ο έρωτας που ζεις στην δεκαετία των 20 δεν θα είναι για πάντα εκεί. Θα φύγει όπως είναι φυσικό, και θα έρθει ο επόμενος. Εσύ θα έχεις ακόμη στο χέρι σου το αρχικό του Γιώργου (τυχαίο όνομα, δεν ξέρω καν γιατί το είπα). Συγνώμη αλλά γιατί να μπεις σε μια διαδικασία να κάνεις τατουάζ για τον Γιώργο ενώ μπορείς να του δείξεις την αγάπη σου με έναν πολύ διαφορετικό και υγιεινό τρόπο; Εκτός αν θεωρείς πως εκεί που είχες το “Γ” θα μπει τώρα ένα “Δ” ή ένα “Α”. Τέτοια θέλεις να είσαι;

10196-couple-tattoo_large

Και ναι, δεν αντιλέγω, υπάρχουν και αυτά τα ζευγάρια που τελικά παντρεύονται και ζουν τον έρωτα για πάντα με παιδιά και με εγγόνια. Ξέρουμε όμως όλοι πως το ποσοστό αυτών των ανθρώπων είναι απειροελάχιστο και οι πιθανότητες να είσαι μαζί με τον Γιώργο για πάντα είναι εξίσου λίγες. Χωρίς να λέω φυσικά, πως τα τατουάζ δεν βγαίνουν, με ευκολία πλέον, και πως χαλάει ο κόσμος για το αρχικό του αγοριού σου στο κούτελό σου. Απλώς εγώ, σαν Μαργαρίτα, δεν βρίσκω κανέναν λόγο να κάνεις ένα τατουάζ για έναν εφήμερο έρωτα της νεαρής σου ηλικίας. Αλλά εγώ πάλι, ούτε για τον άντρα σου δεν βρίσκω λογικό να κάνεις. Πιστεύω πως πρέπει πριν κάνεις κάποιο σχέδιο, γράμμα ή quote να το σκεφτείς λιγάκι παραπάνω και να είναι κάτι συμβολικό για εσένα. Εκτός αν είσαι αγόρι και έχεις αρχίσει τα σχέδια και τα χρώματα και τις ιστορίες, που είναι πάρα πολύ ωραία μα πρόσεξε να μην γράφουν πουθενά κανένα Δανάη ή Μαρία.