Γιατί η Bikram yoga δεν είναι καλύτερη από μια κανονική yoga

Εάν έχεις ξεκινήσει μαθήματα hot yoga επειδή θεωρείς ότι θα δεις γρηγορότερα αποτελέσματα από την κανονική, έχουμε μια έρευνα που θα σε διαψεύσει. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Experimental Physiology, η Bikram yoga ενδέχεται να μην είναι το ίδιο ωφέλιμη για την υγεία σου, όσο άλλες μορφές άσκησης.

Oι θερμίδες που καις σε μια τάξη hot yoga είναι οι ίδιες με εκείνες που μπορείς να κάψεις και σε μια τάξη σε θερμοκρασία δωματίου, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη.

Η Bikram yoga, η οποία πήρε το όνομά του ιδρυτή της, Bikram Choudhury, είναι μια σειρά από 26 στάσεις που εκτελούνται σε ένα δωμάτιο με θερμοκρασία πάνω από 40 βαθμούς ℃. Το μάθημα έχει διάρκεια 90 λεπτά και όπως μπορείς ήδη να φανταστείς είναι αρκετά έντονο.

Η συγκεκριμένη μέθοδος yoga υπόσχεται τη βέλτιστη λειτουργία των οργάνων, των μυών και όλων των μερών του σώματος.

Εάν η σκέψη μιας τέτοιας προπόνησης σου φαίνεται αφόρητη, ο συγγραφέας της μελέτης Stacy D. Hunter ανέφερε ότι η ζεστή θερμοκρασία σε ασκήσεις yoga δεν είναι περισσότερο ωφέλιμη για την υγεία σου απ' ότι η κανονική yoga.

Photo: giphy.com

Photo: giphy.com

Επιπλέον, ένα άρθρο στο περιοδικό Yoga ανέφερε ότι οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Wisconsin εξήγησαν ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος σε θερμοκρασίες υψηλότερες από 40 βαθμούς μπορεί να είναι επικίνδυνη και μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα εξάντλησης, όπως ήπια ναυτία, ζάλη, αστάθεια και ήπιες κράμπες.

Από την άλλη πλευρά, η εφίδρωση του σώματος έχει αρκετά οφέλη για την υγεία μας, όπως ο καθαρισμός των πόρων, η απομάκρυνση των τοξινών και η σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του συγγραφέα και του γιατρού Joseph Mercola.

Featured photo: Yeko Photo Studio / fotolia
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.