Μία συμβουλή που έχεις ακούσει πολλές φορές στην ζωή σου, είναι να μην “παρατήσεις ποτέ τα όνειρά σου”. Ακόμα κι αν σου παρουσιαστούν εμπόδια στον δρόμο σου, εσύ να προσπαθείς να τα ξεπερνάς, να δουλεύεις σκληρά γιατί όταν θέλεις κάτι πολύ, στο τέλος γίνεται πραγματικότητα. Γίνεται;

Κάποιες φορές γίνεται, κάποιες άλλες όχι. Τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα περιμένεις αλλά αυτό είναι ΟΚ. Είναι okay να προχωράς παρακάτω και να αλλάζεις προορισμό, γιατί είναι okay να αφήνεις πίσω σου ένα όνειρο για τους εξής λόγους:

Έχεις χάσει το ενδιαφέρον σου

Θυμάσαι τότε που είχες το πάθος και την δύναμη να το πραγματοποιήσεις ό,τι και να γίνει; Νιώθεις το ίδιο ακόμα και τώρα; Αν όχι, αν ο ενθουσιασμός σου δεν είναι τόσο έντονος, τότε ήρθε η ώρα να αλλάξεις κατεύθυνση. Έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν σταματάς να ονειρεύεσαι. Αν δεν πραγματοποιηθεί ένα όνειρό σου, έχεις άλλα τόσα να φέρεις εις πέρας.

Έχουν αλλάξει τα δεδομένα

Στο πίσω μέρος του μυαλού σου, είχες δημιουργήσει τα δικά σου πλάνα. Στην πορεία όμως τα σχέδια αλλάζουν και οι αποφάσεις διαφοροποιούνται. Μπορεί να μην είναι επιλογή σου, αλλά μέσα από μία κατάσταση μπορείς να βρεις την θετική πλευρά των πραγμάτων, η οποία σίγουρα υπάρχει. Το νόμισμα άλλωστε έχει δύο πλευρές.

Υπάρχει στην σκέψη σου ένα “what if” για κάτι άλλο

Αφήνοντας το πίσω του, μπορεί να βρεθείς σε κάτι μεγαλύτερο και καλύτερο. Όταν νιώθεις την επιθυμία να αλλάξεις κατεύθυνση, να θυμάσαι ότι οποιαδήποτε εμπειρία δεν πάει χαμένη. Κάνε αυτό το “what if”, πράξη.

Θέλεις να τα παρατήσεις

Τόσο απλό και τόσο δύσκολο ταυτόχρονα. Όλοι σχεδόν έχουν την άποψη ότι το να παρατάς κάτι είναι μια πράξη αδυναμίας, κάτι που δεν ισχύει. Αν πραγματικά έχεις χάσει το νόημα και την σημασία σε κάτι και το αποδεχτείς, τότε πιθανόν να βρεις την ευτυχία σε κάποιο άλλο όνειρο.