Ο σύγχρονος τρόπος ζωής αλλά και οι συνθήκες εργασίας πολλές φορές επηρεάζουν την καθημερινότητα και τον οργανισμό μας. Όλο και πιο συχνά, μεγάλο ποσοστό ενηλίκων διαμαρτύρεται για τη κούραση που νιώθει κατά τη διάρκεια της μέρας.

Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι της εξάντλησης είναι -αυτά που περιμένεις να διαβάσεις- η έλλειψη ύπνου, ο γρήγορος τρόπος ζωής, η απουσία άσκησης, καθώς και η κακή διατροφή. Βέβαια σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν και ψυχολογικοί παράγοντες, όπως διάφορες διαταραχές (κατάθλιψη, άγχος, χρόνιες αϋπνίες κτλ).

Θα εστιάσουμε κυρίως στα βασικά και απλά αίτια. Οι ειδήμονες λοιπόν επισημαίνουν ότι βασικότερη αιτία της κούρασης που νιώθουμε είναι η έλλειψη σιδήρου ή και άλλων βιταμινών. Εξάλλου όλα ξεκινούν απ’τη διατροφή και σαν κύκλος καταλήγουν σ’αυτή. Ο τρόπος που τρεφόμαστε καθρεφτίζεται στην υγεία του σώματος μας αλλά και στη ψυχολογία μας.

Πέρα από τη διατροφή όμως και αναφερόμενοι και στα υπόλοιπα αίτια, συγκεντρώσαμε κάποιους τρόπους για να αντιμετωπίσεις την κούραση στην καθημερινότητά σου και θα δεις πολύ γρήγορα τη διαφορά:

  • Βελτίωσε τη διατροφή σου προσθέτοντας λαχανικά και φρούτα στο διαιτολόγιό σου.
  • Πρόσεξε περισσότερο τον ύπνο σου. Είναι βασικό να κοιμόμαστε 6-8 ώρες.
  • Βάλε την άσκηση στη ζωή σου. Ξεκίνα με τα βασικά, όπως ένα 20λεπτο περπάτημα ημερησίως
  • Πιες περισσότερο νερό. Για τις γυναίκες είναι σημαντική η κατανάλωση 1,5lt την ημέρα
  • Last but not least: Αγάπησε τον εαυτό σου λιγάκι παραπάνω. Φρόντισε να κάνεις πράγματα που ομορφαίνουν την ψυχή σου.
Διάβασε ακόμα μερικούς τρόπους να ομορφύνεις την καθημερινότητα σου