Γεμιστά με κουσκους, ελιές και φέτα

Eίναι η ώρα να κάνεις ένα βήμα παραπέρα από τα συνηθισμένα. Όσο κι αν αγαπάς το ρύζι στα γεμιστά θα πρέπει να δοκιμάσεις την αντικατάσταση του από το κουσκους. Η φέτα και οι ελιές μοιράζονται την αλμυρή τους γεύση και ''μαρινάρουν'' κουσκους το οποίο έχει πάρει αρώματα και από τα λαχανικά. Ακόμα κι αν αποφασίσεις να μείνεις πιστή στο ρύζι αξίζει να το δοκιμάσεις μία φορά.

Θα χρειαστείς:

2 μεγάλες κόκκινες, 2 πράσινες πιπεριές και 2 μεγάλες κίτρινες πιπεριά κομμένες στη μέση | μισό ποτήρι γρ. κους κους | 25γρ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο | Μισή κούπα μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες | 100γρ. φέτα | θρυμματισμένη ΔΩΔΩΝΗ, | 8-10 ντοματίνια ψιλοκομμένα | 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

Για να το φτιάξεις:

1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 200C/180C στον αέρα. Άδειασε τις πιπεριές και ετοίμασε του κουσκους. 2. Βράσε το κουσκους σε αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Στράγγισε το και με ένα μεγάλο κουτάλι ανακάτεψε σε ένα μπωλ το κους κους, το κουκουνάρι,τις ελιές, τη φέτα, τις τομάτες και το βασιλικό, μπορείς να βάλεις πολύ λίγο αλάτι και πιπέρι. Γέμισε τις πιπεριές με το μείγμα και ψήσε για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.