Ο κυβερνοχώρος έχει γεμίσει με tips για να μη χάνεις την έμπνευσή σου, να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου και να μην εξαντλείται ποτέ, να είσαι θετικός και ένα σωρό ακόμα «να». Και τα έχεις εφαρμόσει όλα. Και η παραγωγικότητά σου εξακολουθεί να μειώνεται ή και να μην έρχεται ποτέ. Και δώσε έρευνες και δώσε στατιστικές και δώσε νέα tips. Μέχρι που βρέθηκε μια απλή λύση.

«Να μακιγιάρεσαι λιγότερο» λένε οι αναλυτές. Θα απορείς τώρα πως είναι δυνατόν να παρεξηγηθεί η έμπνευσή σου και το excel sheet επειδή φοράς κόκκινο κραγιόν. Δεν είναι εκεί όμως το θέμα. Οι επιστήμονες λένε ότι το peak της παραγωγικότητας ενός ανθρώπου είναι τις πρώτες 2 ώρες μόλις ξυπνάει. Αυτό το 2ωρο δηλαδή που όλοι εμείς οι κοινοί θνητοί το περνάμε κάνοντας ντουζ, τρώγοντας πρωινό και κάνοντας τα απαραίτητα για να ετοιμαστούμε για τη δουλειά (δηλαδή μαλλιά, μακιγιάζ, ντύσιμο κτλ). Αυτό που προτείνουν, είναι να ξεκινάμε να δουλεύουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα από τη στιγμή που θα ξυπνήσουμε, ενώ μετά από ένα δίωρο-τρίωρο μπορούμε να κάνουμε ένα διάλειμμα για να μακιγιαριστούμε. Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν οι γυναίκες που μακιγιάρονται λιγότερο έως καθόλου, είναι και πιο παραγωγικές. Γιατί ξοδεύουν λιγότερο χρόνο για να ετοιμαστούν, επομένως δουλεύουν σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα ξυπνήσουν.

Η απορία μου ωστόσο, είναι πως είναι δυνατόν να δουλέψω αμέσως μόλις ξυπνήσω, όταν θέλω τουλάχιστον ένα δίωρο για να φτάσω στη δουλειά μου; Έχετε κατέβει την Κατεχάκη κύριοι, στις 8 το πρωί; Χάνω την παραγωγικότητά μου στο δρόμο για τη δουλειά. Βέβαια μια λύση είναι να μακιγιάρεσαι όσο είσαι καθοδόν και μία άλλη α δουλεύεις ένα δίωρο από το σπίτι και μετά να πηγαίνεις στο γραφείο. Και το ραντεβού που με περιμένει στις 8 τι θα το κάνω;

Έτσι η έρευνα είναι κυρίως για όσους έχουν την εναλλακτική να εργαστούν από το σπίτι. Διαφορετικά μπορείς να πηγαίνεις με smoky eye και ψεύτικη βλεφαρίδα στο γραφείο. Έτσι κι αλλιώς θα έχει πάει περίπατο η παραγωγικότητά σου, μαζί με την υπομονή σου στο μποτιλιάρισμα. Ας είσαι μια υπερπαραγωγή-μη παραγωγική εργαζόμενη.