Τα τελευταία χρόνια το bronzer μπορεί να θεωρηθεί ένα από τα πιο hot προϊόντα μακιγιάζ. Ειδικά για τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες αποτελεί ένα κρυφό χαρτί. Τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι μπορεί να προσδώσει μια ηλιοκαμένη όψη χωρίς να εκτεθούμε στον ήλιο. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν το προτιμούν και οι γυναίκες με πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα. Ανάλογα με τους υποτόνους της επιδερμίδας μας, μπορούμε να διαλέξουμε την πιο κατάλληλη απόχρωση και να το τοποθετήσουμε σε στρατηγικά σημεία του προσώπου μας. Μια άλλη τεχνική είναι η πιο ελεύθερη τοποθέτηση σε όλο το πρόσωπο. Το μυστικό σε κάθε περίπτωση είναι η φυσική τοποθέτηση του, ώστε το αποτέλεσμα να μη φαίνεται ψεύτικο και υπερβολικό.

unsplash

Πόσο καλά γνωρίζουμε όμως τα βήματα προκειμένου να επιτύχουμε αυτή τη φυσική, ανεπιτήδευτη τοποθέτηση;

Σύμφωνα με τη make-up artist, Κλαίρη Δημοπούλου, ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουμε ώστε το bronzer μας να μη θυμίζει λωρίδες χρώματος πάνω στο πρόσωπό μας. Συνήθως απλώνουμε το προϊόν απευθείας στα ζυγωματικά μας. Στη συνέχεια μπορεί να περάσουμε και το υπόλοιπο πρόσωπο με ό,τι περισσέψει στο πινέλο μας.

Μεγάλο λάθος!

Το bronzer πρέπει να τοποθετείται ακριβώς στα σημεία που πρώτα θα έπαιρναν χρώμα από το ήλιο. Μόνο έτσι θα μπορούσε το μαύρισμά μας να θεωρηθεί αποτέλεσμα της έκθεσής μας στον ήλιο. Αφού λοιπόν βουτήξουμε ένα φουντωτό, μεγάλο πινέλο πούδρας στο bronzer μας, το τινάζουμε καλά. Στη συνέχεια, ξεκινώντας από τους κροτάφους μας κατεβαίνουμε προς τα ζυγωματικά και ολοκληρώνουμε την τοποθέτηση στο σαγόνι. Η τεχνική αυτή αφήνει το περισσότερο προϊόν στο μέτωπο. Αυτό είναι και το σημείο που πρώτα εκτίθεται στον ήλιο και παίρνει χρώμα περισσότερο από τα υπόλοιπα. Μειώνοντας λοιπόν την ποσότητα προϊόντος που αφήνουμε στα χαμηλότερα σημεία του προσώπου, έχουμε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα μαυρίσματος.

Εφόσον επιθυμούμε μπορούμε να περάσουμε ελαφρά το πινέλο μας και από άλλα σημεία του προσώπου μας που παίρνουν χρώμα από τον ήλιο. Μπορούμε να «χαιδέψουμε» τη ράχη της μύτης μας ή ακόμα και το πιγούνι μας. Έτσι το αποτέλεσμα θα φαίνεται ομοιόμορφο και απόλυτα φυσικό, σαν να μας έχουν μόλις «φιλήσει» οι αχτίδες του ήλιου.


Featured image: pixabay