Με το  μήνυμα Snap it. Say it. Share it. ο Κωνσταντίνος Μπελιάς μας ανοίγει την πόρτα στον δικό του κόσμο. 

Έχεις δει φωτογραφίες του Κωνσταντίνου και πιθανόν σου άρεσαν τόσο, που τις έκανες cover στο facebook σου. Το σεμινάριο Creative Mobile Photography & Hand-letter Typography Workshop που γίνεται στο Fårö θα σου μάθει να κάνεις τις δικές σου.

 by Panos Giannakopoulos
by Panos Giannakopoulos

Τι είναι για σένα Κωνσταντίνε η φωτογραφία με τις καλλιγραφίες; 

Η φωτογραφία, θεωρώ πως είναι το πιο δυνατό μέσο έκφρασης στην ψηφιακή εποχή και η αμεσότητα που έχουμε μέσω του κινητού μας τηλεφώνου να καταγράψουμε με λεπτομέρεια στιγμές, είναι κάτι το μοναδικό. Χωρίς να πρέπει να “στήσουμε σκηνικά” για να βγάλουμε μια φωτογραφία, απλά ακολουθώντας το φως και τη καθημερινότητα μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα φωτογραφικό ημερολόγιο, δίνοντας τη δική μας προοπτική στα απλά πράγματα, τα μικρά, τα σπουδαία. Ίσως αυτή η πράξη μεταβίβασης θετικής (ή και όχι) πληροφορίας, να ‘ναι ένας δικός μου τρόπος ψυχοθεραπείας, όπως άλλωστε λειτουργεί και κάθε μορφή έκφρασης για τον καθένα.

Αναζητώντας τρόπους περισσότερο δημιουργικής έκφρασης, άρχισα να πειραματίζομαι και με τον γραφικό μου χαρακτήρα πάνω σε φωτογραφίες, προσπαθώντας να δημιουργήσω μια αλληλένδετη σύνδεση εικόνας και κειμένου. Σκοπός μου είναι μέσα από το workshop, να ξαναδούμε την καθημερινότητα μας μέσα από ένα πιο προσωπικό για τον καθένα, πρίσμα.

Τι κάνετε στο workshop; Έχουμε χωρίσει το workshop σε 4 μέρη, όπου στο πρώτο μέρος ασχολούμαστε με κάποιες βασικές αρχές τις φωτογραφίας, προσαρμοσμένη στις δυνατότητες των smartphones μας, στο δεύτερο με το editing μέσω apps, στο τρίτο μέρος θα παίξουμε με τα γράμματα, θα γράψουμε λέξεις με διάφορους τρόπους, και στο τέταρτο μέρος θα συνδυάσουμε όλα τα παραπάνω. Τι χρειάζεται για να παρακολουθήσει κάνεις το workshop; Όρεξη να πειραματιστεί και να αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο να κάνει ωραία πράγματα. Ούτε high-end συσκευές χρειάζονται, ούτε ταλέντο, ούτε πολύ χρόνο. Όρεξη για φωτογραφικές βόλτες και αλητείες μόνο. Θα ακολουθήσουν κι άλλα σεμινάρια απο σένα; Ο πρώτος κύκλος του σεμιναρίου ήταν αρκετά πλήρης, οπότε μιας και υπάρχουν ανήσυχοι τύποι σα και μένα που ψάχνουν τρόπους να εκφράζονται και θέλουν να εξερευνήσουν τις δυνατότητες που τους παρέχονται μέσα απ’τη τεχνολογία, πολύ πιθανό να ακολουθήσουν κι άλλα. 
Περισσότερα για τη δουλειά του Κωνσταντίνου μπορείς να βρεις εδώ: www.constantinebelias.co Περισσότερα για το σεμινάριο: farocreativelearning | [email protected] | 210 7717544