Κάθε χρόνο, με το που μπαίνει η άνοιξη αλλάζει και η διάθεσή μας. Συνήθως μας διακατέχει ένας αέρας ανανέωσης και ψάχνουμε για αλλαγές. Ένα από τα πιο συχνά πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, είναι μια ανανέωση και ένα φρεσκάρισμα στη make-up συλλογή μας. Να δούμε επιτέλους τι πρέπει να πετάξουμε. Ποιες προσθήκες να κάνουμε. Αλλά το κυριότερο: πώς μπορούμε να κάνουμε σαν καινούργια τα υπάρχοντα καλλυντικά μας. Πως μπορούμε να δώσουμε στο νεσεσέρ μας μια νέα πνοή;
Το απαραίτητο φρεσκάρισμα της make-up συλλογής σου για την άνοιξη
Kat La Vie
  Σε αδρές γραμμές τα προϊόντα μας χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: στα υγρά, στα κρεμώδη και στα πουδρένια:

προϊόντα σε μορφή πούδρας

Όσον αφορά τα προϊόντα σε μορφή πούδρας τα πράγματα είναι λίγο πολύ εύκολα. Δεδομένου ότι τέτοιου τύπου καλλυντικά έχουν μεγάλη ημερομηνία λήξης, μπορούμε εύκολα να τους κάνουμε ένα καλό φρεσκάρισμα. Πως; Απλά περνώντας ένα κομμάτι χαρτί πάνω από την επιφάνειά τους. Με αυτό τον τρόπο θα απομακρύνουμε την ανώτερη στιβάδα που πιθανόν έχει επιμολυνθεί. Το αποτέλεσμα είναι ένα σχεδόν καινούργιο προϊόν. Αυτή η διαδικασία είναι εξαιρετική για σκιές, πούδρες, ρουζ, compact foundation, bronzers και παρόμοια καλλυντικά.

κρεμώδη καλλυντικά

Τα πιο κρεμώδη καλλυντικά μας μπορούμε να τα διαχειριστούμε με τρόπο παρόμοιο όπως τα πουδρένια. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν τα κραγιόν, τα κρεμώδη ρουζ και τα concealer με κρεμώδη σύσταση. Ξεκινάμε από τα βασικό: μήπως έχει περάσει η ημερομηνία λήξης τους; Αν η απάντηση είναι αρνητική τα εξετάζουμε για τυχόν περίεργες οσμές και περίσσεια υγρασία στην επιφάνειά τους. Αν όλα είναι εντάξει, μπορούμε να αφαιρέσουμε την επιφανειακή τους στρώση ανανεώνοντας τα.

υδαρή προϊόντα

Σε σχέση με τα πιο υδαρή προϊόντα, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Δεδομένου ότι είναι από τα πρώτα που αναπτύσσουν μικρόβια, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές. Βασικός περιορισμός είναι η ημερομηνία λήξης τους. Αν αυτή έχει περάσει προ πολλού, τότε θα πρέπει να τα αποχωριστούμε. ‘Ύστερα ελέγχουμε προσεκτικά αν τυχόν έχει αλλοιωθεί η σύστασή τους. Αν έχουν διαχωριστεί τα συστατικά τους. Και τέλος αν μυρίζουν περίεργα. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις τα πετάμε χωρίς ενδοιασμούς.

ξεχωριστή κατηγορία είναι τα μολύβια και οι μάσκαρα

Μολύβια χειλιών, ματιών και φρυδιών, μπορούν με ένα απλό ξύσιμο να αποστειρωθούν επαρκώς. Ειδικά βέβαια στα μολύβια ματιών πρέπει να ελεγχθεί η σύστασή τους, για να μην προκαλέσουμε κάποια μόλυνση. Τέλος οι μάσκαρα, που έχουν ανοιχθεί πάνω από έξι μήνες, άσχετα με την ημερομηνία λήξης τους, πρέπει να φεύγουν από τη συλλογή μας.
Featured image: unsplash