Ζούμε σε ένα κόσμο που ολόκληρες, εταιρίες και brands χτίζονται σχεδόν στο Instagram. Influencers και μοντέλα έχουν ανεβάσει το επίπεδο των φωτογραφιών αρκετά ψηλά. Υπάρχουν όμως τρόποι να βγάλεις και εσύ τις τέλειες instagrammable φωτογραφίες;

Μάθαμε τα μυστικά που μπορούν να σε βοηθήσουν να βγάζεις τις τέλειες φωτογραφίες για το προσωπικό σου Instagram.

Practice makes perfect

Εάν δεν είσαι μοντέλο, μάλλον δεν είσαι εξοικειωμένη με το concept των φωτογραφιών. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να βρεις το στιλ που σε αντιπροσωπεύει στις φωτογραφίες και να το εξασκήσεις. Μπορεί να προτιμάς πιο ανέμελες και αυθόρμητες φωτογραφίας ή μπορεί να θέλεις πιο κοντινές. Ό,τι και να σου ταιριάζει, να ξέρεις πως αν το δουλέψεις θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

https://www.instagram.com/p/BdVoqQjFXEc/?utm_source=ig_web_copy_link

Όλα είναι θέμα συνήθειας

Μπορεί στην αρχή να μη νιώθεις άνετα να πηγαίνεις σε μέρη που έχουν κόσμο και να πρέπει να κινείσαι στο χώρο για να βγει η τέλεια φωτογραφία. Αλλά ακόμα και αυτό με τον καιρό θα περάσει. Είναι θέμα συνήθειας μέχρι να ξεπεράσεις την ψευδαίσθηση ότι όλοι κοιτάνε εσένα.

https://www.instagram.com/p/BZYEzNpl3KW/?utm_source=ig_web_copy_link

Να κινείσαι στο χώρο

Οι καλύτερες φωτογραφίες βγαίνουν όταν κινείσαι. Μη στέκεσαι σε ένα σημείο και περιμένεις απλά να γίνει το κλικ. Άφησε τις εκφράσεις το προσώπου σου να μιλήσουν για σένα και άφησε το σώμα σου χαλαρό και ελεύθερο. 

https://www.instagram.com/p/B1WCwfACFlc/?utm_source=ig_web_copy_link

Μη μένεις μόνο στο χαμόγελο

Για να βγει μία φωτογραφία τέλεια δε σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να είσαι χαμογελαστή. Μη σκέφτεσαι πολύ όταν σε βγάζουν φωτογραφίες. Μείνε χαλαρή και ξέχνα πως υπάρχει μία κάμερα που εστιάζει σε εσένα. Όποια έκφραση σου βγει, θα είναι η πιο αληθινή και η πιο ωραία.

https://www.instagram.com/p/BwjW_HOgHkh/?utm_source=ig_web_copy_link

Άλλαξε τη στάση του σώματός σου

Σίγουρα μπορεί να έχεις μάθει να στήνεις τα πόδια σου με τρόπο που να φαίνονται πιο ψηλά αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να στέκεσαι ακούνητη, αμίλητη και αγέλαστη. Πάρε το χώρο σου και κάνε όποια κίνηση σε κάνει να νιώθεις όμορφα. 

https://www.instagram.com/p/BhBffR7lr9R/?utm_source=ig_web_copy_link

Χρησιμοποίησε αξεσουάρ

Μπορεί το focus της φωτογραφίας να είσαι εσύ αλλά το δικό σου focus μπορεί να είναι κάτι άλλο. Αυτό θα σε βοηθήσει στο να μη σκέφτεσαι τόσο έντονα πως κάποιος σε τραβάει εκείνη την ώρα και να ασχολείσαι με το αξεσουάρ σου. 

https://www.instagram.com/p/Bx5DsR5i3JS/?utm_source=ig_web_copy_link

Δώσε έμφαση στα καλύτερα σου χαρακτηριστικά

Η αλλιώς… βρες τον καλύτερο τρόπο για να κρύψεις τις ατέλειες που σε ενοχλούν. Για παράδειγμα αν εκείνη τη μέρα νιώθεις φουσκωμένη βάλε ένα ρούχο που δε θα τονίζει την κοιλιά σου. Ή αν πριν λίγες μέρες είχες πέσει και έχει μία τεράστια πληγή στο πόδι σου, στήσε έτσι τα πόδια σου ώστε να την κρύψεις για να μην παιδεύεσαι με το edit μετά.

https://www.instagram.com/p/Bhv9fS2BqYT/?utm_source=ig_web_copy_link