Το “Fleishman is in Trouble” επίσης είναι ένα έπος οκτώ επεισοδίων για τον χρόνο, τις σχέσεις και τα όρια της ενσυναίσθησης. Το εξαιρετικό καστ και η αφήγηση είναι πραγματικά συγχρονισμένα και μέχρι το τέλος η σοφία του γίνεται αναπόφευκτη.

Το «Fleishman Is in Trouble» βασίζεται στο μυθιστόρημα της Taffy Brodesser-Akner και είναι η νέα τηλεοπτική σειρά που δημιούργησε η Brodesser-Akner.

Ο Toby Fleishman, γιατρός, προερχόμενος από μία εβραϊκή οικογένεια γνωρίζει, ερωτεύεται και παντρεύεται την Rachel, θεατρική μάνατζερ, ορφανή από νωρίς. Μαζί κάνουν δύο παιδιά και η σειρά ξεκινά με το διαζύγιό τους.

Το πρώτο ιδιοφυές στοιχείο της σειράς είναι ότι την ιστορία της κατάρρευσης του γάμου τους την αφηγείται ένα τρίτο πρόσωπο.

Η Libby (Lizzy Caplan) είναι δημοσιογράφος ανδρικού περιοδικού (όπως ακριβώς και η Brodesser-Akner, συντάκτρια του GQ και, πιο πρόσφατα, του New York Times Magazine). Υποαπασχολούμενη και κάπως χαμένη στα προάστια της Νέας Υόρκης, αφιερώνει τις δυνάμεις της στην αφήγηση του διαζυγίου του παλιού της φίλου Toby (Τζέσι Άιζενμπεργκ) και της συζύγου του (Κλερ Ντέινς).

Το άδειο πρόγραμμα της Libby, η προσοχή της στη λεπτομέρεια και ο χρόνος που περνάει με τον παλιό της φίλο τής επιτρέπουν να τεκμηριώσει, πρώτα, την άποψη του Toby, ενός συζύγου που απορρίπτεται και κακομεταχειρίζεται, ενώ πάντα προσπαθούσε για το καλύτερο. Τώρα, έχει χωρίσει από την επί 15 χρόνια σύζυγό του και τελικά ανακαλύπτει ξανά τον κόσμο μέσα από τις εφαρμογές γνωριμιών. Κάνει πολύ σεξ. Ένας ολόκληρος κόσμος ευκαιριών έχει ανοίξει γι ‘αυτόν, ή έτσι φαίνεται. Αυτό διαρκεί μέχρι το σημείο που θα πρέπει να φροντίζει τα δύο μικρά παιδιά του, αφού η πρώην σύζυγος του αφήνει ξαφνικά τα παιδιά στο διαμέρισμά του νωρίς ένα πρωί και εξαφανίζεται.

Στην πορεία της σειράς και στο επεισόδιο Me Time βλέπουμε την οπτική της Rachel. Οι Danes και Caplan δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες που δείχνουν πώς δεν υπάρχουν ξεκάθαρα κακοί σε αυτές τις περίπλοκες κρίσεις της ζωής και προκαλούν μια απίστευτη αίσθηση τρυφερότητας για τις γυναίκες που βιώνουν θλίψη, θυμό και αβεβαιότητα. Η Brodesser-Akner ακολουθεί με αυτοπεποίθηση μια λεπτή γραμμή στο πώς να παρουσιάσει αυτές τις πληγωμένες γυναίκες, ώστε να καταλάβουμε περισσότερα για το γιατί έκαναν αυτό που έκαναν.

Η Rachel παρουσιάζεται, μέσα από τα μάτια του Τoby ως αμελής, που γκρινιάζει συνεχώς και δεν τον κάνει ποτέ να νιώθει αρκετός. Για εκείνον η Rachel είναι η εργασιομανής μαμά που αναρριχείται κοινωνικά, που είχε σχέση με τον άντρα της φίλης της και που εγκατέλειψε τα παιδιά της για όποιον εγωιστικό λόγο και αν είχε.

Όμως, η αληθινή ιστορία της, οι εμπειρίες της ζωής της που σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει είναι συγκλονιστικές και συγκινητικές. Η Rachel τροφοδοτείται από τον φόβο ότι δεν είναι αγαπητή, επιθυμητή, αποδεκτή που, σε αυτή την αστεία ειρωνεία για τους φόβους, την οδηγεί σε επιλογές που περιθωριοποιούν τον εαυτό της όλο και περισσότερο.

Η Brodesser-Akner είναι η συγγραφέας των επτά από τα οκτώ επεισόδια της σειράς.

Η οπτική της Libby είναι αυτή ενός σχολαστικού παρατηρητή, ενός ρεπόρτερ της πραγματικής ζωής. Ο κόσμος της σειράς σχεδιάζεται προσεκτικά. Εκείνος χειρουργός και εκείνης μάνατζερ θεατρικών ταλέντων, το ζευγάρι διαφωνεί στα περισσότερα της καθημερινότητας, ο ένας δεν καταλαβαίνει τον άλλον, δεν έχουν χρόνο μαζί. Αυτός ο γάμος δεν κάνει κανέναν ευτυχισμένο και περισσότερο τα παιδιά (Meara Mahoney Gross και Maxim Swinton).

Ο Toby Fleishman και η Rachel Fleishman υποφέρουν απεριόριστα και παράλληλα και οι ξεχωριστές προσωπικές τους μελαγχολίες εγκλωβίζονται σε μια φούσκα σχεδόν από την αρχή, από το πρώτο επεισόδιο. Αν και οι δύο αυτές ιστορίες ακούγονται από μία οξυδερκή και συμπονετική φωνή, της Libby – τελικά είναι δύο φωνές. Κι όλοι μαζί, χαρακτήρες, αφήγηση, υποκριτικές ικανότητες, σενάριο, δημιουργούν μία από τις πιο ρεαλιστικές ιστορίες που έχουν μεταφερθεί μέχρι σήμερα στη μικρή οθόνη και περιγράφουν την πραγματικότητα των σχέσεων, των γάμων, της προσωπικής μας μάχης, όλης της ζωής.

Τελικά όμως, σε ποιον Fleishman αναφέρεται ο τίτλος; Ποιος Fleishman έχει πρόβλημα; Μένει να το μάθεις.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Disney+.