Το Feminine Βoudoir είναι αυτό που δηλώνει και η ουσία της φράσης: μια βαθύτερη ματιά στον ιδιαίτερο γυναικείο εσωτερικό κόσμο και μια σπουδή στο πως διδασκόμαστε να είμαστε γυναίκες μαθαίνοντας τον εαυτό μας στην ουσία του. Η Κλαίρη έπειτα από τη δημιουργία του προσωπικού της blog, προχώρησε και στην έκδοση του πιο θηλυκού ημερολογίου με tips και ιδέες για μια δημιουργική χρονιά ανανέωσης και μοιράζεται μαζί μας τις πηγές έμπνευσης της και την ιστορία της.

16389040_10155169905457590_1261351798_o-custom

Η ιστορία του  πως ξεκινάει; Πως αποφασίζει σήμερα μια σύγχρονη, νεα γυναίκα να ξεκινήσει ένα blog που υμνεί τη θηλυκότητα και τη γυναίκα στην ουσία της και όχι τον ίδιο της τον εαυτό όπως πχ τα fashion blogs για παράδειγμα; 

Η ιστορία του Feminine Boudoir ξεκινά τυχαία πριν σχεδόν ξεκινήσουν στην Ελλάδα τα πολλά blogs και λανσάρεται ως γυναικεία κοινότητα στις 7.1.13 μέσω Facebook. Εγώ εκείνα τα χρόνια διοικούσα διεθνή brands καλλυντικών στην Ελλάδα (Lierac Paris & Phyto Paris) και είχα ιδρύσει την ελληνική θυγατρική γαλλικού ομίλου, άρα ως Γενική Διευθύντρια δεν θα μπορούσα να αρχίσω να μιλάω περί θηλυκότητας. Δεν θα μπορούσα αφενός γιατί δεν κόλλαγε στο corporate προφίλ, αφετέρου δεν θα καταλάβαινε και κανείς τι ήθελα να περάσω γιατί θα εστίαζε στον ρόλο μου. Βλέπεις, παρόλο που το αντικείμενό μoυ ήταν η ομορφιά και τα καλλυντικά, ο ρόλος μου ήταν κατεξοχήν αντρικός, τεχνοκρατικός. Και αυτός ο ρόλος ήταν που με έκανε να δω τι λείπει, τι νιώθω εγώ, πώς ένιωθαν οι γυναίκες που διοικούσα και πώς βλέπαμε ως εταιρείες τις σύγχρονες γυναίκες. Ε, δεν υπήρχε η ουσιαστική θηλυκότητα πουθενά. Και δεν αναφέρομαι στο θηλυκό που ελκύει και προκαλεί ή στη γυναίκα που μόνιμα τα βάζει με τον εαυτό της γιατί δεν είναι όπως πρέπει/τέλεια/αψεγάδιαστη. Αναφέρομαι στη θηλυκότητα μέσα από τις αισθήσεις, την τρυφερότητα και τη φροντίδα για καθετί που μας περιβάλλει το slow living που μας λείπει σε όλες, την περιπλάνηση σε κείμενα, εικόνες, μέρη, τη σκεπτόμενη και ταυτόχρονα αισθησιακή και αισθητηριακή θηλυκότητα που μας διακρίνει ως φύλο. Είχα τόση γνώση να δώσω και ταυτόχρονα όρεξη να δω κι εγώ τη θηλυκή μου πλευρά πίσω από τις μάσκες- χωρίς ωστόσο να προβάλλω τον εαυτό μου. Κι έτσι βρήκα το όνομα Feminine Boudoir.

Πως προέκυψε το ημερολόγιο του feminine boudoir που τόσο αγαπήθηκε και πως παίρνει κάποιος την αποφαση να εκδώσει μια ατζέντα τη δεδομένη οικονομική συγκυρία;

Παθιάζομαι με τα ημερολόγια από μικρή παιδί, για αυτό και στη ζωή μου ως τώρα πάντα λάνσαρα ημερολόγια είτε ως μάρκετινγκ μάνατζερ εκδοτικού οίκου είτε ως συγγραφέας. Για πολλά χρόνια επίσης, λανσάραμε τα ημερολόγια “Καλύτερα Γίνεται” ως Κλαίρη Βενούκα μαζί με τη Νάνσυ Μαλλέρου και τις Εκδόσεις Μίλητος και Διόπτρα.

Από το 2015, το Feminine Boudoir ξεκίνησε να βγάζει και δικά του ημερολόγια αποκλειστικά. Το φετινό του 2017 περιέχει εργαλεία μοναδικά που μας βοηθούν να πάμε τη ζωή μας δομημένα πιο πέρα, αγκαλιάζοντας με σωστά εργαλεία την καθημερινότητα και στοχεύοντας ψηλότερα. Το φετινό ημερολόγιο/agenda The Feminine Days 2017 δεν ήταν εύκολο εγχείρημα. Καθώς είναι τυπωμένο με χρυσοτυπία και αισθησιακό εσωτερικό χαρτί, η βιβλιοδεσία του έγινε εξ ολοκλήρου στο χέρι.

Ακριβώς επειδή βιώνουμε τη δεδομένη οικονομική συγκυρία δεν ήθελα να το βάλω κάτω, ούτε να τυπώσω αλλού εκτός από τη χώρα μας. Έχουμε ανάγκη από προϊόντα ελληνικά, σκεπτόμενα, ποιοτικά. Το έχει ανάγκη και η Ελληνίδα που ζει στο εξωτερικό- δεν φαντάζεσαι πόσα emails έχω λάβει! Είχα πολλά εμπόδια και ανείπωτες δυσκολίες, εντούτοις το αποτέλεσμα με αντάμειψε- οι γυναίκες το αγάπησαν όσο κι εγώ.

16425239_10155169905417590_1194828089_n-custom

Πως είχες “οραματιστεί” αρχικά το ημερολόγιο σου; Κατάφερες να το εκδώσεις με τον τρόπο και τα δεδομένα που είχες σκεφτεί αρχικά;

Να ξεκαθαρίσω ότι το φετινό ημερολόγιο “The Feminine Days 2017” είναι εντελώς διαφορετικό από το περσινό “My Feminine Boudoir”.

Εκδόθηκε ακριβώς όπως το ονειρεύτηκα και το σχεδίασα, ακολουθώντας μια έρευνα που έκανα στο Facebook του Feminine Boudoir και έλαβα τη γνώμη πολλών γυναικών που με ακολουθούν και χρησιμοποιούν agenda. Κατάφερα να το εκδώσω στην Ελλάδα, ωστόσο με λάθη και καθυστερήσεις που άλλαξαν πολλά δεδομένα. Ένα από αυτά είναι ότι το φετινό δεν διανέμεται στα Public και σε άλλα βιβλιοπωλεία. Ένα δεύτερο ότι βγήκε σε μικρή έκδοση, limited edition.

16389133_10155169905432590_331594149_o-custom

Γιατί να ξεχωρίσει μια κοπέλα το ημερολόγιο Feminine days 2017;

Γιατί είναι ένα χειροποίητο θηλυκό αριστούργημα φτιαγμένο με πολλή αγάπη. Γιατί είναι βολικό και έχει σχεδιαστεί ώστε να μην ξεχνά τίποτα, να τη βοηθά να ονειρεύεται πολύ, να της θυμίζει να φροντίζει ωστά τον εαυτό της και να οργανώνει τη ζωή της όμορφα, ουσιαστικά. Γιατί θα βρει εργαλεία mentoring που θα τη βοηθήσουν να στοχεύσει σωστά σε κάθε τομέα της ζωής της και να προχωρήσει δυναμικά κι εστιασμένα. Και πολλά άλλες λεπτομέρειες που θα τις ανακαλύψει καθώς το χρησιμοποιεί.

Που μπορούμε να σε διαβάσουμε αλλα και να παραγγείλουμε το ημερολογιο του Feminine Boudoir;

Στο www.jamjar.gr/store/feminineboudoir μπορείς να βρεις το ημερολόγιο The Feminine Days 2017, αλλά και άλλα θηλυκά χειροποίητα προϊόντα.

Στο www.feminineboudoir.gr μπορείς να διαβάσεις για πολλά θέματα θηλυκότητας και συνειδητής ζωής. Μην ξεχάσεις να εγγραφείς στο newsletter ώστε να λαμβάνεις στο email σου όλα όσα μαθαίνουμε και οργανώνουμε κάθε μήνα, σεμινάρια, εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις θηλυκότητας.