Το facebook είναι ένας μικρός πλανήτης. Γενικά η Σάρα και η Μάρα βρίσκεται μέσα σε αυτόν. Και που’σαι ακόμα. Το ευτυχές γεγονός ωστόσο, είναι ότι εσύ επιλέγεις ποιος θα γίνει διαδικτυακός σου φίλος και ποιος θα αποχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες με το μαγικό πάτημα του delete. Και μπορεί μέχρι τώρα να έχεις διαγράψει όλους εκείνους που σου προκαλούσαν συνέχεια facepalm, έχεις όμως κι άλλους να διώξεις απ’το προφίλ σου, όπως οι ακόλουθοι. Κούνα μαντήλι (χωρίς κλάμματα):

Στον τύπο που διαφημίζει την δουλειά του

Κουραστικός δίχως αύριο. Αλεπάλληλα posts για το πόσο καλός είναι στο PR, πόσο χαμό κάνει το μαγαζί που δουλεύει και χρησιμοποιεί το hashtag #αςπιουμεσταπαντα, #καψουρα και το όνομα του πάρτι. Delete.

Στην αγαπημένη σου θεία που βλέπεις μία φορά τον χρόνο

Και συνήθως θα πεταχτεί με σχόλια κάτω από το despacito που έχεις ανεβάσει, τύπου “τι κάνετε;μου λείψατε” και δεύτερο σχόλιο στο καπάκι “φιλιά σε όλους”. Εντάξει για να μην την πικράνεις, κάντην block και άστην να πιστεύει ότι έσβησες το προφίλ σου.

Σε εκείνη την καλή κυρία που είχατε δουλέψει πριν χρόνια μαζί

Όχι μόνο τυχαίνει να είναι ανορθρόγραφη και να σου βγάζει τα μάτια με επιτυχία, αλλά είναι αυτή που τώρα ανεβάζει status για τον Ντάνο αποκαλώντας τον “το αγόρι μας” και γενικότερα κάνει πολλά posts για την καθημερινότητά της. Την αδιάφορη καθημερινότητα της. Στον τύπο που κάνει status καρακλεμμένα από το twitter

Νομίζει ότι δεν το έχουμε καταλάβει; Νομίζει ότι τον θεωρούμε έξυπνο κι αστείο; Όχι. Delete.

Και σε αυτόν που θα ανεβάζει το ένα μετά το άλλο

Έχουν κουράσει.

Σε εκείνη την κοπέλα που έχει να ανεβάσει ένα χρόνο

Και που οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις είναι κάτι κοινοποιήσεις από διαγωνισμούς.

Σε εκείνη την παλιά σου γνωστή που έχει κάνει οικογένεια

Τίποτα κακό δεν συμβαίνει με την οικογένεια. Αλλά όταν κάθε μερά ανεβάζει 20 φωτογραφίες και γράφει σχόλια σε αυτές απευθυνόμενη στο παιδί που δεν τα βλέπει, δεν είναι ωραίο να συμβαίνει.

Σε κάτι παλιά σου φλερτ

Δεν μιλάτε πια, δεν κάνετε ούτε like να πεις ότι έχει λόγο ύπαρξης. Delete.

Τον τύπο που κράζει όλες τις γυναίκες

Ώπα φιλαράκο. Κι άλλοι πληγώθηκαν, έτσι δεν έκαναν.

Την κοπέλα που κράζει όλους τους άντρες

Ώπα φιλενάδα. Κι άλλες πληγώθηκαν, έτσι δεν έκαναν.