Το liposan είναι ένα από τα προϊόντα που δεν λείπει ποτέ από τη γυναικεία τσάντα. Μερικές μερικές (ονόματα δε λέμε) μπορεί έχουμε ένα στην τσάντα, ένα στο νεσεσέρ μέσα στην τσάντα, ένα στο αυτοκίνητο, ένα στο μπάνιο και ένα στο κομοδίνο. Το καλοκαίρι με τον ήλιο και το αλάτι που καίει τα χείλη αλλά και το χειμώνα με το κρύο σκάνε τα χείλη μας, το liposan είναι ένα από τα πιο απαραίτητα προϊόντα που μπορεί μια γυναίκα να έχει. Τελικά όμως μήπως γίνεται να πάθουμε έναν κάποιο εθισμό στο liposan;

Γιατί ξηραίνονται τα χείλη μας;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν τα χείλη μας να σκάνε. Τα χείλη μας δεν έχουν την ίδια απορροφητικότητα όπως το δέρμα στο πρόσωπο ή στο σώμα μας. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να ενυδατωθούν από μόνα τους. Επίσης, μέσα στη μέρα θα φάμε, θα πιούμε και θα μιλήσουμε. Με όλα αυτά κάποια στιγμή θα γλείψουμε με τη γλώσσα τα χείλη μας, γεγονός που τραβάει την ενυδάτωσή τους και τα ξηραίνει. 

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως το να βάζεις και να ξανά βάζεις lip balm είναι ένας από τους λόγους που ξηραίνονται περισσότερο τα χείλη σου. Το ίδιο ισχύει και για τα πετσάκια στα νύχια. Όσο πιο πολύ τα πειράζεις, τόσο πιο πολλά θα έχεις. Οπότε πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία στη χρήση του.

Είμαι η (συμπλήρωσε το όνομά σου εδώ) και είμαι εθισμένη στο lip balm

Πριν βγάλεις το οριστικό πόρισμα να ξεκαθαρίσουμε πως το lip balm αυτό καθαυτό δεν είναι εθιστικό. Όμως, η έντονη και μόνιμη αίσθηση πως θέλεις να το ανανεώνεις με το που φύγει μπορεί να είναι εθιστική. 

Πρέπει να αναρωτηθείς με ψυχραιμία πόσο “σοβαρό” είναι το πρόβλημά σου. Έχεις παρατηρήσει πως τα χείλη σου είναι σχεδόν πάντα ξηρά ή τσούζουν όταν τρως φαγητό με πολύ αλάτι; 

Επίσης, δες τα συστατικά που περιέχει το lip balm σου. Ορισμένα συστατικά είναι γνωστό ότι στεγνώνουν τα χείλη, όπως για παράδειγμα η καμφορά, το σαλικυλικό οξύ και άλλα. Γι’ αυτό θα ήταν καλό να επιλέγεις lip balms που περιέχουν φυσικά συστατικά. 


featured image: Summa Responsive