Ναι σωστά διαβάσατε. Μαύρο σκόρδο. Μαύρο όχι επειδή έχει σαπίσει ή κάτι τέτοιο. Πραγματικά είναι ένα συστατικό που βλέπουμε σε πολλά εστιατόρια τελευταία. Το μάθαμε, το δοκιμάσαμε και πρέπει να μοιραστούμε μαζί σας αυτή μας την εμπειρία. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Τι είναι το μαύρο σκόρδο;

Πώς το σκόρδο μπορεί να γίνει κάτι τόσο διαφορετικό; Όταν ο “βολβός” του σκόρδου διατηρηθεί για εβδομάδες σε χαμηλές θερμοκρασίες και σε υγρό περιβάλλον, τότε τα ένζυμα που βοηθάνε αυτό να αναπτυχθεί καταστρέφονται. Οι συνθήκες αυτές διευκολύνουν επίσης μια συγκεκριμένη χημική διαδικασία η οποία είναι υπεύθυνη για τις αρωματικές ενώσεις που δίνουν την έντονη γεύση του σκόρδου.

Πώς να το φτιάξεις:

Το ζεστό σκηνικό δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για να μετατρέψετε τις σκελίδες του σκόρδου σας, σε μαύρες. (αρκεί να έχετε υπομονή για μερικές εβδομάδες)

Πώς και πού να το χρησιμοποιήσεις:

Χρησιμοποίησε τις μαύρες αυτές σκελίδες όπως χρησιμοποιούσες τόσο καιρό το σκόρδο.

Extra tips:

-Πολτοποίησέ το με λάδι και μαρίναρέ το πάνω στο κοτόπουλο ή το ψάρι σου.

-Τρίψε λίγο μαύρο σκόρδο μέσα στην μαγιονέζα και έχει μόλις φτιάξει ένα τέλειο dressing.

εσυ γνωριζες για το μαυρο σκορδο;

Σου παραθέτουμε και την πιο super συνταγή για dressing, για να μην έχεις παράπονο.

Μέσα σε ένα μπολ βάζουμε 3 κρόκους αυγών, 2-3 σκελίδες μαύρου σκόρδου, λίγο χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λάδι. Για τους πιο τολμηρούς, προτείνουμε ή και ένα κουταλάκι chili ή να προσθέσετε περισσότερο σκόρδο για να είναι πιο έντονη η μυρωδιά και η γεύση.