Στην αίθουσα τέχνης Metamorfosis στη Θεσσαλονίκη φιλοξενείται η έκθεση ζωγραφικής της Ερμίνας Αβραμίδου,μέχρι το Σάββατο 28 Ιουνίου.

IMG_2595

H Ερμίνα Αβραμίδου από μικρή ηλικία ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική και το σχέδιο, όταν πριν από επτά χρόνια περίπου, αποφασίζει να αρχίσει την ενασχόληση της, παράλληλα με τη δουλειά της, η οποία είναι αρχιτέκτονας εσωτερικού χώρου, με τη ζωγραφική επαγγελματικά. Αμέσως ενοικίασε ένα atelier, πήρε ότι υλικά χρειαζόταν και ξεκίνησε. Μέχρι στιγμής έχει κάνει τρεις ομαδικές εκθέσεις και δύο ατομικές σε Θεσσαλονίκη, Σκόπια και Νέα Υόρκη.

Η συγκεκριμένη έκθεση της έχει εντυπωσιάσει το κοινό. Τα έργα είναι πλούσια σε χρώματα και θυμίζουν χάρτες ή μυστηριώδη τοπία. Παχιές και λεπτές λωρίδες που κυλάνε διασταυρώνονται μεταξύ τους υφαίνοντας στο χαρτί κατάφυτες ζούγκλες. Δύχτια και πλέγματα σε πολλά επίπεδα. Τελείες, κόμποι, παστέλ και κολάζ χορεύουν όλα μαζί κρατώντας τον θεατή σε συναγερμό, χωρίς αυτό να είναι συντριπτικό.

0012 Αρχικά,τι υλικά χρησιμοποιείται στους πίνακες σας; Κυρίως ακρυλικά,πάνω σε χαρτί ή καμβά, λαδοπαστέλ, σπρέϊ. Γενικά, είναι mixed media.

Τι θεωρείτε έμπνευση σας;

Θα έλεγα, πως, με τον όρο ”έμπνευση” διαφωνώ. Θεωρώ πως μέσα από την δουλειά βρίσκεις τις λύσεις και τις απαντήσεις. Όσο πιο πολύ δουλεύεις βρίσκεις το επόμενο βήμα. Τότε σου έρχεται η ιδέα και αυτό είναι κάτι που με εξιτάρει.Όταν έχω γύρω μου τα χαρτιά, τα μελάνια, τα χρώματα, μου έρχονται οι ιδέες για το σύνολο της δουλειάς. Η σκέψη δεν σταματά ποτέ!

0004 Τι συμβολίζουν τα επίπεδα που διακρίνουμε στα έργα σας;

Έχουν όντως πολλά επίπεδα και επειδή είναι διάφανο το μελάνι, δημιουργεί όλες αυτές τις διαφάνειες, τις θολάδες και τις εντάσεις. Αυτή η τρισδιάστατη μορφή ”τραβάει” το μάτι του θεατή. Ουσιαστικά, μέσα από όλη αυτή την διαδικασία, προσπαθώ να κλειδώσω τις κινήσεις και τα συναισθήματα κάποιου, που θέλει να βρει ένα σημείο προορισμού σε έναν ατελείωτο λαβύρινθο. Είναι σαν να υπονοώ, ότι κάτι ή κάποιος, υπάρχει πίσω από αυτό που βλέπουμε. Αν παρατηρήσεις ένα έργο, θα ανακαλύψεις ότι πίσω του κρύβονται πολλά άλλα πράγματα, ακόμη και πρόσωπα.

Ποιος είναι ο στόχος σας λοιπόν;

Ο στόχος είναι τα έργα μου να έχουν πολυπλοκότητα, ώστε να κρατάω σε εγρήγορση τον θεατή για να έχει την διάθεση  να ανακαλύψει μέσα από τη δική του φαντασία αυτά που κρύβονται σε κάθε έργο.

0008 Άμεσα μελλοντικά σχέδια; Θέλω να κάνω μια έκθεση στο Λονδίνο.

Info:αίθουσα τέχνης Metamorfosis(Χρυσοστόμου Σμύρνης 11,Θεσσαλονίκη)