Βάλε με σε υαλοπωλείο να σου πω αν τελικά μπορώ να αντέξω την πίεση, την ένταση, την τόση αγάπη. 

Ενας Ταυρος σε υαλοπωλειο Savoir Ville

Ακούγεται πως οι Ταύροι είναι άνθρωποι λογικοί, ήρεμοι και πως είναι πολύ εύκολο να τους ευχαριστήσεις με ένα πιάτο φαΐ. Δεν ξέρω ποιος τα λέει αυτά τα ψέματα, αλλά όποιος και να ναι χαλάει την πιάτσα. Σου μιλάει τώρα η εμπειρία ενός Ταύρου που πασχίζει να κατανοήσει το τι του συμβαίνει 20 ώρες το 24ωρο. Τις άλλες 4, κοιμάται. Έτσι λοιπόν, εγώ δεν θα σου πω τι σημαίνει να είσαι Ταύρος, διότι δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ. Θα σου πω τι περνάμε εμείς του ζωδίου στην μικρή αυτή ζωή μας.

Ένας Ταύρος είναι πεισματάρης. Αν σου πει να πως θέλει να φάει sushi, θα θέλει μέχρι να το φάει. Αν σου πει πως δεν θέλει να κάνει κάτι, δεν πρόκειται να το κάνει. Διαλλακτικούς δε μας λες, μα εγώ το βλέπω σαν πλεονέκτημα.

Η σημαία της ανεξαρτησίας είναι ψηλά και ανεμίζει. Μέχρι να του τελειώσουν τα λεφτά και να γυρίσει σπίτι να ζητιανεύει 20ευρα. Ε, όχι και να μας πουν και φτωχούς.

Υπάρχουν δύο τρόποι για να γίνονται τα πράγματα σωστά σε αυτή τη ζωή. Ο ένας είναι με τον τρόπο που προτείνει ένας Ταύρος –όποιος και αν είναι αυτός- και ο άλλος είναι ο πρώτος. Κοινώς, μια είναι η ουσία, δεν υπάρχει αθανασία.

Αν είχε soundtrack και ζούσε στα 90ς, θα ήταν το τραγούδι της Βανδή “Περνώ και μόνη μου καλά” ή το “Τι Κάνω Μόνη μου”. Γενικά, στη Βανδή οι Ταύροι στήνουν αγάλματα.

Ενώ όμως τους αρέσει η μοναξιά και η ηρεμία, οι Ταύροι δεν μπορούν να ζήσουν μόνοι τους. Θέλουν πάρτυ, τζέρτζελο, λεφτά. Τι εννοείς που κολλάνε τα λεφτά; Να σου δώσουμε να τα κάψεις, να δεις που κολλάνε. Την αγάπη, την προσοχή. Όχι όμως την πολλή, την αποπνικτική. Σε λογικά πλαίσια.

Ένας Ταύρος που θα θέλει κάτι πολύ, λογικά θα του βγει από τη μύτη μέχρι να το πάρει και μετά ίσως να μη το θέλει πια. Παιδική συμπεριφορά το ξέρω, μα είναι που είμαστε λογικά όντα. Δε λέω, επίμονος, υπομονετικός μα μέχρι ενός σημείου. Μετά ποιος είδε την Βανδή και δε τη φοβήθηκε –μετά τα 90ς-.

Τα βρακιά του Ταύρου είναι μεταξωτά. Γιατί είναι υλιστής και θέλει να έχει πάντα τα καλύτερα. Δεν τον κατηγορώ –ούτε εμένα- γιατί αν ο Καρκίνος –και κάβουρας- φίλος του δεν έχει θα δώσει μέχρι και το βρακί του. Γλυκούλης Ταύρος, όλα για τη φιλία. Εξ’ άλλου αν φτάσει στο σημείο να κάνει φίλους, τότε θα το αξίζουν. Ας το ξαναπώ, για να το ακούσουν και οι δικοί μου.

Ένας Ταύρος, δεν θα κερατώσει ποτέ. Εκτός αν είναι μεγάλη ανάγκη. Ή αν δεν έχει προλάβει να ενημερώσει το ζευγάρι του για τον χωρισμό τους. Εντάξει, μικροπράγματα, τι να λέμε τώρα.

Για να τα βάλουμε όλα σε μια παράγραφο όμως, ένας Ταύρος είναι το ιδανικό άτομο να μην εκνευρίσεις, προσβάλεις, επιμείνεις, ή κλεψεις. Αγαπάει πολύ και έντονα. Το πάθος υπάρχει μέσα του, στην δουλειά του, στην σχέση του, στα ταξίδια του. Το πάθος για τη ζωή και τα πράγματα που την κάνουν λίγο πιο εύκολη. Δώσε σε έναν Ταύρο καλό ποτό, καλό φαγητό και ένα κρεβάτι και θα σου πω μετά αν ήξερες πριν πως γίνονται τα θαύματα. Αφού ξυπνήσω.