H συλλογή Eau De Cologne της Korres. Έξι κολόνιες με τίτλους που συνδυάζουν τη βασική αρωματική νότα με λέξεις-σύμβολα των ανάλαφρων ηλιόλουστων εποχών. Όμως εγώ θα σου πω τι σκέψεις έκανα σε κάθε δοκιμή ενός από τα 6 αρώματα. Η αποστολή ήταν να μυρίζω ένα κάθε ώρα ώστε να μην επηρεάζω την όσφρηση μου και κλείνοντας τα μάτια να μαντεύω τι μυρίζω και τι εικόνα μου έρχεται στο μυαλό.

 ΚΟΡΡΕΣ EAU DE COLOGNE_ALL

MANGO CANDY: Η αρχή ήταν εύκολη γιατί η μυρωδιά του mango είναι πολύ συγκεκριμένη. Εντάξει έκλεψα και λίγο και είδα με ποιο άρωμα θα με ψέκαζαν τα κορίτσια στο γραφείο. Παρόλα αυτά στην αρχή μύρισα κανέλα, μετά λουλούδια και μετά εξωτικά φρούτα. Αυτές οι κατά σειρά εναλλαγές με έκαναν να μεταφερθώ σε καλοκαίρι, σε νησί με κοριτσίστικη παρέα και παγωτά στα χέρια. Με ανοιχτά τα μάτια ξαναμύρισα το άρωμα και σκέφτηκα -σαφώς επηρεασμένη- εξωτικό νησί, παρεό, floral μαγιώ και κάποιο κοκτέιλ.

LILY BOUQUET

Μια ώρα μετά τα κορίτσια στο γραφείο με ψέκασαν το δεύτερο άρωμα. Δυσκολεύτηκα πολύ. Πρώτο διέκρινα το Ylang Ylang γιατί μου θύμισε μια κρέμα σώματος που έχω. Ίσως και λίγο γιασεμί. Σκέφτηκα εικόνα άνοιξης σε λουλουδιασμένη βεράντα με κρύα λεμονάδα και βιβλίο στο χέρι. Μόλις άνοιξα τα μάτια ανακάλυψα ότι μύριζα βιολέτα, τριαντάφυλλο, γιασεμί. 

COCONUT SAND

Καμία δυσκολία. Εδώ τα πράγματα είναι εύκολα. Τροπική καρύδα. Παραλία, μαγιώ, θάλασσα, αντηλιακό, μπαντίντα ντε κόκο. Στο επόμενο βήμα, με ανοιχτά τα μάτια ανακάλυψα και την βανίλια Μαδαγασκάρης, το White Musk και το περγαμόντο, στον πιο χαρακτηριστικά καλοκαιρινό συνδυασμό από νότες.

SUMMER WOOD

Για μια στιγμή ένιωσα την γοητεία ανάλαφρου ανδρικού αρώματος. Δηλαδή αν το φορούσε αγόρι θα το ερωτευόμουν. Στο βάθος μύρισα και λίγο καλοκαίρι. Σκέφτηκα ξύλινες ρετρό ”αλλαξιέρες” παραλίας. Αυτές που συνήθως έχουν χρωματιστές πόρτες και βρίσκονται σε ευρωπαϊκές παραλίες του 1965, με παιδάκια που φοράνε ολόσωμα ριγέ μαγιώ. Τελικά ήταν νότες κέδρου αυτές που μύριζα και θα έλεγα πως είναι το ιδανικό unisex άρωμα.

PURE COTTON

Εδώ μύρισα καθαριότητα, λιτά πράγματα, ευθείες γραμμές, απλές σκέψεις όπως αυτές κάνουν τα αγόρια. Καθαρά σεντόνια, σπίτι με λαμπερά πατώματα και αρωματισμένες κουρτίνες. Σχεδόν μπήκε αεράκι από τα παράθυρα. Και έξω είχαν μόλις ανθίσει οι νερατζιές. Σταματάω. Μύρισα νότες από κεχριμπάρι, μανταρίνι και ίριδα. Και λίγο μυρωδιά πούδρας.

APPLE BLOSSOM

Καμία σκέψη. Μπορεί άνθρωπος να περιγράψει την ευτυχία; Παρόλα αυτά εγώ βρήκα το αρωμά της. Και μαζί βρήκα το άρωμα του φετινού καλοκαιριού κυρίες και κύριοι. Αγαπητοί αναγνώστες σας ανακοινώνω πως η ευτυχία για μένα κρύβεται στο: μήλο, στο καρπούζι και στο ροδάκινο αυτής της ultra αναζωογονητικής κολόνιας. Τέλος συζήτησης.

Με ποσοστό φυσικού περιεχομένου έως 90%, οι συνθέσεις δεν περιέχουν phthalates, polycyclic-musk compounds [PCM] και nitro-musks, ουσίες χαρακτηριστικές στους διαλύτες και στα σταθεροποιητικά μέσα [fixatives] των αρωμάτων και γνωστές για την υψηλή πιθανότητα πρόκλησης ερεθισμών, τη συσσώρευση τους στον ανθρώπινο οργανισμό και τη μη βιο-αποικοδομησιμότητά τους.