Διαβάζοντας την είδηση για την επερχόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου σκέφτομαι ότι πρέπει να είναι πολύ ωραίο, να είσαι ο Λάνθιμος, να μπορείς να κάνεις τα project που αγαπάς, οι άλλοι να πιστεύουν σε αυτά και να έχεις τους καλύτερους ηθοποιούς αυτής της γενιάς on board. Η απόδειξη γι’αυτό είναι η νέα ταινία Poor Things του σκηνοθέτη με πρωταγωνίστρια την Emma Stone σε μία twisted ιστορία για την θηλυκή εκδοχή του Frankenstein.

Το Poor Things ίσως χαρίσει στην Emma Stone την επόμενη υποψηφιότητά της στα βραβεία Όσκαρ

Αν μάθεις περί τίνος πρόκειται η ταινία, θα καταλάβεις ότι ένας τέτοιος ισχυρισμός δεν είναι υπερβολή. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Alasdair Grey που κυκλοφόρησε το 1992. Εκεί συναντούμε την έγκυο Bella Baxter, μία “μια ζωηρή, υπερσεξουαλική, χειραφετημένη γυναίκα” της Βικτοριανής εποχής. Εκείνη ετοιμάζει ένα σχέδιο για να ξεφύγει από τον βίαιο σύζυγό της. Στόχος της είναι να προσπαθήσει να πνιγεί, ωστόσο τα πράγματα δεν πάνε όπως θα ήθελε. Ωστόσο, επανέρχεται στη ζωή -σε στυλ Frankenstein- μόνο που αυτή τη φορά το μυαλό της έχει αντικατασταθεί από αυτό του αγέννητου παιδιού της. Όπως κατάλαβες, την Bella Baxter θα υποδύεται η Emma Stone.

Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά project που ενώνει την Emma Stone με τον Γιώργο Λάνθιμο

H πρώτη ήρθε με την ταινία The Favourite και όλα τα υπόλοιπα έγιναν ιστορία. Από την πρώτη κιόλας προβολή ότι υπάρχει κάτι πολύ ιδιαίτερο που συνδέει δημιουργικά αυτούς τους δύο. Πριν μερικούς μήνες ήρθε η ανακοίνωση ότι οι δυο τους δουλεύουν στα πλαίσια του προγράμματος “The Artist on the Composer” στα πλαίσια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Tα γυρίσματα για αυτή την ταινία έγιναν το περασμένο καλοκαίρι στην Τήνο. Τώρα και πάλι μαζί, η Emma Stone και ο Γιώργος Λάνθιμος έχουν να κάνουν με μία ιστορία επηρεασμένη από το μυθιστόρημα της Mary Shelley.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για τους συμπρωταγωνιστές της Emma Stone στο Poor Things. Αυτό που ξέρουμε, όμως, είναι ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως η ιστορία του βιβλίου διαδραματίζεται σε Γλασκώβη και Παρίσι. Επομένως, θα ήταν πολύ ενδιαφέρουν να δούμε γυρίσματα και πλάνα από τις αντίστοιχες πόλεις και στην ταινία.

featured image: thefilmstage.com