1184645

Η Sheila και η Mara είναι δύο δίδυμα κορίτσια από την Βραζιλία. Φιλοδοξούν να γίνουν μοντέλα διεθνούς καριέρας μα η ζωή στη φαβέλα δεν αποτελεί και τις καταλληλότερες συνθήκες.

Πέραν όμως των δύσκολων συνθηκών διαβίωσης, τα δύο κορίτσια έχουν να αντιμετωπίσουν τα ‘ξύλινα’ πρότυπα τόσο της Βραζιλιάνικης fashion culture όσο και της διεθνούς. Η φωτογράφος που τους έδωσε την ευκαιρία να αναδυθούν στο φως της δημοσιότητας αναφέρει χαρακτηριστικά πως η Βραζιλία παρά την ποικιλομορφία της σε φυλετικές ομάδες ανθρώπων συνεχίζει να επιμένει και να προάγει μοντέλα και πρόσωπα τα οποία δεν αντιπροσωπεύουν επ ουδενί τον τύπο ομορφιάς ή την κουλτούρα των γυναικών της χώρας.

1184647

Συνεπώς, μας εξηγεί η καλλιτέχνης, Anna Mascarenhas, τα δύο κορίτσια θα δυσκολεύονταν ακόμη περισσότερο να κάνουν ένα βήμα στον χώρο, καθώς πέραν της φτώχειας και της απουσίας ευκαιριών τα δύο εντεκάχρονα κορίτσια αποτελούν ένα από τα σπάνια δείγματα African αλμπίνο.

1184649

Ο πατέρας τους χώρισε την μητέρα τους λίγο μετά την γέννηση τους καθώς πίστευε πως εκείνη τον απάτησε. Η μητέρα, κομμώτρια στο Sao Paulo, έχει άλλη μια δεκατετράχρονη κόρη με τα ίδια όνειρα εξίσου, και η Anna αποφάσισε μέσα από ένα καρέ φωτογραφιών να δώσει στα τρία πανέμορφα και δυναμικά αυτά πλάσματα να δείξουν αλλά και να αναγνωριστούν από το ευρύ κοινό.

Η ομορφιά δεν έχει όρια και η διαφορετικότητα κρύβει μια απίστευτη γοητεία η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις απορρίπτεται λόγω του φόβου του διαφορετικού. Πρέπει να αγκαλιάσουμε όλους τους τύπους ομορφιάς καθώς ο πλανήτης δεν αποτελείται μόνο από ένα.

1184643

Embrace Everything Beautiful.