Σου το είχε πει και ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Το μόνο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή είναι μια ελεύθερη σχέση. Οπότε δεν μπορείς να πεις “δεν το ήξερα”.

Η σύναψη ελεύθερης σχέσης δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πριν, λοιπόν, προχωρήσεις και δεθείς με το πρόσωπο αυτό, διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου.

Μη θεωρήσεις δεδομένο ότι θα βρεθείτε στο κρεβάτι με το καλημέρα

Ελεύθερη σχέση δεν σημαίνει ότι υπάρχει απόλυτη ελευθερία γενικότερα. Μπορεί ένας άνθρωπος να είναι σε ελεύθερη σχέση. Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι του είναι εύκολο και θέλει να καταλήξει στο κρεβάτι με την πρώτη ευκαιρία.

Αλλά μην ξαφνιαστείς αν από την πρώτη νύχτα σου προτείνει να κάνετε σεξ

Ναι. Μπορεί να αναφέρθηκε το εντελώς αντίθετο παραπάνω, αλλά πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα.

Καλό είναι να αποδεχθείς ότι αυτή δεν είναι μια “κανονική” σχέση

Όπως ξαναείπαμε, ήξερες που έμπλεκες από την αρχή. Οπότε το πότε θα βρεθείτε, τι θα κάνετε και πού θα πάτε δεν συμβαδίζει με αυτά που θα κάνατε και τη συχνότητά που θα τα κάνατε αν ήσασταν σε μια κανονική σχέση. Προκειμένου λοιπόν να μην υπάρχουν εντάσεις και τσακωμοί, αποδέξου ότι η ελεύθερη σχέση χαρακτηρίζεται από μια ασυνέπεια και μια έλλειψη προγραμματισμού. Στην τελική αυτό είναι που επιβεβαιώνει και το νόημά της.

Δεν υπάρχει η έννοια της απιστίας σε μια ελεύθερη σχέση

Μπορεί για κάποιους ανθρώπους να μη λειτουργεί η μονογαμία, πράγμα το οποίο πρέπει να σεβαστείς. Διαφορετικά οι άνθρωποι αυτοί δεν θα επέλεγαν να συνάψουν ελεύθερες σχέσεις. Η έννοια της ελεύθερης σχέσης βασίζεται ακριβώς σε αυτό, στο να μην υπάρχει δηλαδή κανένας περιορισμός ως προς το με πόσους ανθρώπους έχεις τη δυνατότητα να κάνεις σεξ ή να είσαι ερωτευμένος. Ή απλά και μόνο να φλερτάρεις.

Αν σε απασχολεί το πώς η σχέση αυτή θα δουλέψει και θα εξελιχθεί, συζήτησέ το

Ένας άνθρωπος σε ελεύθερη σχέση μπορεί να κάνει κανονικότατα έναν διάλογο. Feel free να συζητήσεις οτιδήποτε σε απασχολεί, χωρίς όμως να πιέζεις καταστάσεις.

Δεν έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο αναποφάσιστο

Ίσα- ίσα, έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο ο οποίος ξέρει πολύ καλά τι θέλει. Η ελεύθερη σχέση επιλέγεται από ανθρώπους όχι επειδή δεν μπορούν να αποφασίσουν με ποιόν θέλουν να είναι, αλλά ακριβώς επειδή ξέρουν πολύ καλά τι θέλουν. Έτσι δεν διστάζουν να κάνουν αυτή την -τολμηρή για κάποιους- επιλογή.

Οι άνθρωποι στις ελεύθερες σχέσεις απολαμβάνουν το sex

Μπορεί να μην είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο συνάπτουν ελεύθερες σχέσεις, αλλά είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Θέλουν να απολαμβάνουν το sex και αυτός είναι ο τρόπος (σύμφωνα με εκείνους) να το καταφέρουν.

Οι άνθρωποι στις ελεύθερες σχέσεις είναι συναισθηματικά ώριμοι

Το να συνάπτεις σχέσεις, ακόμη και αν αυτές είναι ελεύθερες, σημαίνει ότι έχεις μπει πολλές φορές στη διαδικασία της ενδοσκόπησης. Έχεις φροντίσει να επανεξετάσεις δικές σου πεποιθήσεις, πιστεύω, ανάγκες και αξίες ώστε να επιτευχθεί ισορροπία. Οπότε μην υποτιμήσεις συναισθηματικά έναν άνθρωπο, επειδή απλά δεν είναι υπέρμαχος της δέσμευσης. Ή των συμβατικών σχέσεων.

Δε θα βαρεθείς ποτέ

Μπορεί να πονέσεις, μπορεί να σου είναι δύσκολο να το συνηθίσεις, αλλά το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα βαρεθείς. Όσο και να κρατήσει είναι μια εμπειρία που θα θυμάσαι. Αρκεί να τη ζήσεις με καθαρό κεφάλι κι όχι υπό τις δικές σου προσδοκίες.