Στην πραγματικότητα ναι, αλλά κάθε χρόνο στα γενέθλια σου είμαι σίγουρη πως νιώθεις μια μικρή απογοήτευση. Τα συναισθήματα πάνω σε αυτό το θέμα συνήθως είναι ανάμεικτα καθώς όπως και με τα περισσότερα πράγματα στην ζωή μας, ενώ στην αρχή ενθουσιαζόμαστε κάποιες φορές καταλήγουν να μας ενοχλούν. Όπως για παράδειγμα συμβαίνει με τους εορτασμούς των γενεθλίων, ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος αλλά φτάνει εκείνη η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι ένας χρόνος από την ζωή σου χάθηκε και εσύ περισσότερο θλίβεσαι παρά θέλεις να γιορτάσεις εν τέλει. Μαζί λοιπόν θα δούμε μερικούς λόγους για τους οποίους το να γιορτάζεις τα γενέθλια σου δεν είναι πάντα εύκολο.

 Ποτέ δεν κάνεις αυτό που θέλεις

Και έρχεται εκείνη η μέρα που το μόνο που θέλεις να κάνεις είναι να μείνεις σπίτι, να ανταμείψεις τον εαυτό σου με ένα τεράστιο γλυκό και να βλέπεις σειρές όλη την ημέρα, αλλά όχι αυτό δεν συμβαίνει πια. Πρέπει να ζήσεις την ημέρα σου όπως κάθε άλλη κοινή μέρα αγνοώντας το γεγονός ότι σήμερα αποχωρίζεσαι ένα έτος την ζωή σου και κάπως στεναχωριέσαι για αυτό. Πρέπει να τακτοποιήσεις όλες τις δουλειές σου και ταυτόχρονα να διοργανώσεις ένα πάρτυ με φίλους και γνωστούς καθώς είσαι πλέον birthday girl!

Δεν παίρνεις πλέον δώρα

Απλά θυμήσου το τελευταίο δώρο που πήρες και την χαρά που ένιωσες ανοίγοντάς το. Ως παιδί είμαι σίγουρη ότι τα δώρα που λάμβανες ήταν αυξημένα όμως τα πράγματα σταδιακά αλλάζουν και αυτό δεν σου αρέσει. Καλώς ή κακώς οι ενήλικες σίγουρα δεν παίρνουν τόσα δώρα όσα τα παιδιά. Για αυτό τον λόγο πρέπει να σταματήσεις να νοσταλγείς εκείνες τις μέρες που έσκιζες τα πακέτα με ενθουσιασμό.

Πρέπει να δουλέψεις

Φυσικά και όσο μεγαλώνεις οι υποχρεώσεις αυξάνονται. Για αυτό και πλέον όταν τα γενέθλιά σου πέφτουν καθημερινή πρέπει να δουλέψεις και να φέρεις εις πέρας μια απαιτητική μέρα. Οι συνάδελφοί σου σου εύχονται καλοπροαίρετα χρόνια πολλά, όμως δεν είναι αυτό που ζητάς από την μέρα σου. Εσύ θέλεις καλή παρέα και λίγο κρασί στο σπίτι χωρίς την πίεση του γραφείου.

Ο πυρετός των social media

Οι ειδοποιήσεις δεν είναι ποτέ αρκετές και το ξέρεις. Το facebook δεν σε αφήνει να ξεχάσεις και όλοι μα όλοι ποστάρουν ευχές για χρόνια πολλά στον τοίχο σου με τις χειρότερες φωτογραφίες όλων των εποχών, ντροπή και αίσχος. Στην αντίθετη περίπτωση δεν σου γράφει κανείς και απλά συμβιβάζεσαι με την ιδέα ότι κανένας δεν διατίθεται να θυμηθεί τα γενέθλια σου ή ότι απλά δεν έχεις φίλους σε τούτο τον κόσμο.

Ποτέ δεν ακούς ευχές από αυτόν που πραγματικά θέλεις

Σε έχουν θυμηθεί όλοι μα εσύ δεν είσαι με τίποτα ευχαριστημένη γιατί περιμένεις την ευχή σου από το ένα και μοναδικό άτομο και καλά κάνεις. Μπορεί να είναι ένας πρώην σύντροφος ή μια παλιά σου φίλη, όμως η ευχή δεν έρχεται ποτέ. Δεν έχει σημασία αν είναι άνδρας ή γυναίκα, εσύ μόνο τότε θα είσαι ευχαριστημένη.

Hangover nightmare

Όσο μεγαλώνεις τα πάρτυ γίνονται ο εφιάλτης σου. Ξυπνάς την επόμενη μέρα με τρομερό πονοκέφαλο επαναλαμβάνοντας στον εαυτό σου πόσο λάθος ήταν. Το να επανέλθεις το επόμενο πρωί γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Η συμβουλή μου; Ας ξεχάσουμε λίγο τα γενέθλια και ας ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας σε ένα κόσμο που θα φτιάξουμε εμείς και η ηλικία θα είναι όντως ένας αριθμός.