Σίγουρα έχει πάρει το μάτι σου στο Instagram και στο Pinterest φωτογραφίες από πανέμορφα σημειωματάρια, γεμάτα σημειώσεις σε παστέλ αποχρώσεις και ευανάγνωστα, μεγάλα γράμματα. Λοιπόν, αυτός είναι ο dot-to-dot τρόπος του, να κρατάς σημειώσεις και μπορεί να σε βοηθήσει πολύ στην οργάνωση του χρόνου και των καθηκόντων σου.

Η αρχισυντάκτρια του Buzzfeed, Rachel Wilkinson Miller, πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο της με τίτλο, Dot Journaling: A Practical Guide, όπου δίνει χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορείς κι εσύ να χρησιμοποιήσεις αυτή τη μέθοδο με την προσωπική σου ατζέντα. Έτσι, παρακάτω, ακολουθούν μερικά από τα λόγια της αμερικανίδας αρθρογράφου, σχετικά με την όλη διαδικασία του bulleting.

3

Όλα τα σύμβολα και τα χρωματιστά στυλό, δεν είναι τόση δουλειά όση φαίνεται

Δεν είναι απαραίτητο από την αρχή, να ξοδέψεις μια περιουσία σε χρωματιστά μολύβια και στυλό. Καλύτερα, βεβαιώσου για τον τρόπο που θα σε βολέψει να κρατάς σημειώσεις, με πιο απλά χρώματα και λειτουργικότερα για εσένα και τη σκέψη σου.

Δεν υπάρχει κάποιος κανόνας για τις σημείωσεις που χρησιμοποιείς. Κάνε αυτό που είναι πιο εύκολο για τη δική σου οργάνωση και δε σου προκαλεί άγχος. Αν νιώσεις ότι σε στρεσσάρει αυτή η πολυχρωμία και η συνεχής εναλλαγή συμβόλων, απλά σταμάτα και κάνε αυτό που σε βολεύει περισσότερο!

3-monthly-tracker-boho-berry

Απλά υλικά για να ξεκινήσεις!

Δε χρειάζεσαι κάτι ιδιαίτερο για να αρχίσεις το bulleting, απλά ένα σημειωματάριο και ένα μολύβι ή στυλό. Είναι πολύ πιο όμορφα τα καινούρια σχέδια και χρώματα που κυκλοφορούν, αλλά για αρχή δε χρειάζεται να δώσεις πολλά χρήματα για να ξεκινήσεις να οργανώνεσαι!

Πως αυτή η μέθοδος μπορεί να κάνει ευκολότερη τη ζωή και την οργάνωσή σου

Τα σύμβολα και οι bullet σημειώσεις, διευκολύνουν στο να κάνεις τα πιο σημαντικά πράγματα που έχεις. Ενώ, οι αριθμοί και τα ευρετήρια σελίδων κάνουν τη δουλειά ακόμα πιο γρήγορη. Εάν για παράδειγμα, θέλεις να βρεις ένα ποίημα που σε ενθουσίασε, μπορείς αμέσως να ανατρέξεις στην κατάλληλη σελίδα του ευρετηρίου. Όλα γίνονται πιο εύκολα και αποτελεσματικά με αυτή τη μέθοδο!

095919742a693b5e40be5e17720830a4-my-diary-bullet-journal-ideas-inspiration

Για ποιους τύπους ανθρώπων είναι κατάλληλη αυτή η μέθοδος

Για όλους αυτούς που δε μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς ατζέντα, χωρίς to-do-list και ανατρέχουν τις σημειώσεις τους ανα πάσα στιγμή για να βρουν τα καθήκοντά τους! Φυσικά, είναι και για όλους αυτούς που αγοράζουν μανιωδώς όμορφα σημειωματάρια και ημερολόγια που μοσχομυρίζουν, αλλά δε ξέρουν πως να τα χρησιμοποιήσουν!

Τι είναι απαραίτητο να αποκομήσει ο κόσμος σε σχέση με τη μέθοδο bulleting

Ότι δε χρειάζεται πολύ χρόνο για να λειτουργήσει αυτή η μέθοδος. Είτε μπορείς να αφιερώσεις 5, είτε 30 λεπτά από την ημέρα σου για να κρατήσεις σημειώσεις, μπορείς να βγεις κερδισμένος από τα bullets σου!

Πάρε μερικές ιδέες ακόμα: februaribulletjournal-1200x900 bulletjournalminimal-1200x800 bulletjournallists-1200x900