Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι λιγάκι διαφορετικά για όλους μας, η απαγόρευση των συναθροίσεων και η αδυναμία να βρεθούμε όλοι μαζί τις γιορτινές ημέρες, είναι ο κύριος παράγοντας που αλλάζει τα δεδομένα μας για φέτος. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η όρεξη μας για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση πρέπει να περιοριστεί.

Ένα νέο trend έρχεται πολύ δυναμικά, να απογειώσει τον φετινό σας στολισμό.

Η Χριστουγεννιάτικα στολισμένες πόρτες είναι η μόδα που κατακλύζει αυτήν τη στιγμή όλο το Instagram κυρίως σε χώρες του εξωτερικού. Η πρώτη εντύπωση που θα δώσει το σπίτι μας είναι σημαντική. Η πόρτα λοιπόν της εισόδου, είναι εκείνη που βάζει τους καλεσμένους μας σε γιορτινό κλίμα. Όταν θα έρθει η ώρα να βάλεις τα γιορτινά σου στο σπίτι, μην αμελήσεις τον στολισμό της εξώπορτας.

Η φετινή τάση είναι τελείως κόντρα στον μινιμαλισμό.

Μεγάλες γιρλάντες, γκι, στεφάνια και γιορτινά λαμπιόνια, είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Αν και πολλοί από εμάς έχουμε ήδη στολίσει το δέντρο και έχουμε στρώσει τα χαλιά μας, δεν είναι καθόλου αργά να ολοκληρώσεις τη γιορτινή σου ατμόσφαιρα, στολίζοντας την πόρτα σου!

Ξεκίνα βρίσκοντας ένα θέμα, εάν δεν έχεις στολίσει ακόμη, τότε είσαι σε πλεονεκτική θέση, μπορείς να βρεις από την αρχή το θέμα που σου αρέσεις και να δουλέψεις με αυτό. Αν από την άλλη ανήκεις σε αυτούς που στόλισαν νωρίς, τότε προσπάθησε η πόρτα σου να ταιριάζει θεματικά με την υπόλοιπη διακόσμησή σου. Εφάρμοσε το «όλα ή τίποτα», μην φοβηθείς να φορτώσεις την πόρτα σου.

Παρακάτω θα βρεις μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για ένα υπέρλαμπρο αποτέλεσμα.

Βρες τη θεματική σου ενότητα! Αφιέρωσε μερικές ώρες ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρες τι ταιριάζει με τους χώρους σου, ποια υλικά θα μπορούσες να βρεις και τι αντέχει η τσέπη σου να πληρώσει. Μην περιοριστείς στα χρώματα. Το κλασικό πράσινο κόκκινο, είναι το σύνηθες μοτίβο Χριστουγέννων, δεν χρειάζεται απαραίτητα να κινηθείς σε αυτήν την παλέτα. Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι συνδυασμοί που μπορούν να τραβήξουν τα βλέμματα. Χιονισμένα δέντρα με λευκές και χρυσές λεπτομέρειες. Καφέ αποχρώσεις με χρυσά λαμπάκια. Πολύχρωμες μεγάλες μπάλες, ακόμη και ροζ αποχρώσεις μπορούν να σου κλέψουν την καρδιά. Ξεκίνα με γιρλάντες. Μεγάλες γιρλάντες γύρω από το κατώφλι. Διάλεξε ανάμεσα σε υφασμάτινες ή τύπου συνθετικού φυτού. Μην ξεχάσεις το στεφάνι. Μεγάλα στεφάνια στο κέντρο της πόρτας. Εάν δεν το έχεις με τα καλλιτεχνικά, μπορείς να επιλέξεις μια όμορφη σύνθεση από το ανθοπωλείο της γειτονιάς σου.
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Home by the brook (@house_at_32)

Μην ξεχάσεις μια βασική λεπτομέρεια, τοποθέτησε δεξιά και αριστερά από την πόρτα σου, δυο μεγάλα αντικείμενα. Αυτά μπορεί να είναι είτε δυο μεγάλοι καρυοθραύστες, δυο μεγάλα φανάρια ή τάρανδοι. Με τον τρόπο αυτό θα ευθυγραμμίσεις την πόρτα και θα την κάνεις να φαίνεται πιο επιβλητική.
Τέλος, μην ξεχάσεις τα λαμπάκια. Πέρασε γύρω από τη γιρλάντα σου πολλά φωτεινά λαμπάκια, για πιο γιορτινή ατμόσφαιρα.