Εμείς έχουμε να σου προτείνουμε τρόπους, ώστε να μη χρειαστεί να “βασανιστείς” για να κάνεις αυτό το πολυπόθητο digital detox στις φετινές σου διακοπές.

Χρησιμοποίησε και πάλι τους παλιούς χάρτες

Και ενώ το GPS μοιάζει να είναι το απόλυτο εργαλείο, στην επόμενη εξόρμησή σου φρόντισε να έχεις τους απαραίτητους τυπωμένους χάρτες της περιοχής (και αν δεν έχεις εσύ, ζήτα από τον μπαμπά σου, αυτός σίγουρα θα έχει) και μην χρησιμοποιήσεις το GPS παρά μόνο αν αυτό είναι επιτακτική ανάγκη.

Ρύθμισε τις ειδοποιήσεις σου, ώστε να λαμβάνεις μόνο τις σημαντικές

Κάποιες ειδοποιήσεις, όπως τι ώρα θα αναχωρήσετε με την παρέα σου, από πού, το boarding pass κ.α. είναι χρήσιμες και πρέπει να είσαι ενήμερη ανά πάσα στιγμή. Όμως το οποιοδήποτε comment ή like δεν είναι. Καλό θα ήταν να τσεκάρεις τα social media σου όποτε θέλεις εσύ και μόνο, χωρίς να επηρεάζεσαι από τις ειδοποιήσεις.

Ενημέρωσε όλους στη δουλειά ότι δεν θα έχεις πρόσβαση στο internet

Ακόμη και αν όλοι γνωρίζουν ότι βρίσκεσαι σε διακοπές, θα υπάρχει κάποιος συνάδελφος που θα σου στείλει μια απορία, ένα πρόβλημα που προέκυψε στο γραφείο για το οποίο πολύ πιθανό να μην μπορείς να κάνεις τίποτα από εκεί που θα είσαι αλλά θα είναι αρκετό για να σου χαλάσει την ηρεμία έστω και για λίγο. Μίλα με έναν από τους συναδέλφους σου, με τον οποίο μπορείς να συνεννοηθείς και εμπιστεύεσαι και δώσε σε εκείνον το OK να σε ενοχλήσει αν υπάρξει πραγματικό πρόβλημα.

Πάρε μαζί σου μια φωτογραφική μηχανή παλιάς τεχνολογίας

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ψηφιακή εποχή, με τις φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά είναι πολύ πιο εύκολη και οικονομική μιας και μπορείς να λαμβάνεις πολλές λήψεις και να κρατάς μόνο αυτές που σου αρέσουν. Αλλά, φέτος κάνε την αλλαγή και τράβα μερικές φωτογραφίες με τον παλιό πατροπαράδοτο τρόπο, με μηχανές με φιλμ, με Polaroid ή με μηχανές μιας χρήσης. Αρκεί να ζήσεις λίγο the old way και να μην ψάχνεις το κινητό σου κάθε φορά που βλέπεις κάτι που ξέρεις ότι θα θέλεις να θυμάσαι για πάντα.

Δες ακόμα5 προορισμοί στην Ελλάδα για το απόλυτο digital detox
featured photo: unsplash.com