dhmhtra-goula-my-handmade-beauty-savoir ville

Τα φυσικά καλλυντικά έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας και μας χαρίζουν υγεία, λάμψη και φρεσκάδα. Ως λάτρεις των καλλυντικών αυτών, επικοινωνήσαμε με τη Δήμητρα Γούλα, δημιουργό της σειράς My Handmade Beauty. Ας δούμε τι μας είπε για την ομορφιά, τα φυσικά καλλυντικά και το beauty studio της.

1.    Γιατί επιλέξατε να δραστηριοποιηθείτε στον τομέα της ομορφιάς;

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήταν το μόνο πράγμα το οποίο με γέμιζε. Ήταν όνειρο ζωής για εμένα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τον τομέα της ομορφιάς. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να ακολουθήσω διαφορετική πορεία στην επαγγελματική μου ζωή.

2.    Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση στην μέχρι τώρα πορεία σας;

Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να δώσω τον χαρακτηρισμό πρόκληση, αλλά ήταν μεγάλη μου επιθυμία – όνειρο (το οποίο και τελικά πραγματοποιήθηκε) να ασχοληθώ με τις εκδόσεις και να δημιουργήσω τη δική μου σειρά φυσικών καλλυντικών («My handmade beauty»). Αν έπρεπε να επιλέξω μία στιγμή να χαρακτηρίσω ως πρόκληση, αυτή σίγουρα θα ήταν η έκδοση του πρώτου μου βιβλίου “Τα ελιξίρια της ομορφιάς”.

3.    Πως γεννήθηκε η ιδέα του DG beauty studio; Γιατί επιλέξατε τη δημιουργία φυσικών καλλυντικών;

Η ιδέα του DG Boutique Institute γεννήθηκε από την επιθυμία μου να εφαρμόσω τον προσωπικό μου τρόπο και οπτική για την αισθητική στην πράξη. Ήθελα να δημιουργήσω ένα χώρο, όπου όσα είχα οραματιστεί θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα ακριβώς όπως τα είχα στο μυαλό μου. Όσον αφορά τη δημιουργία φυσικών καλλυντικών, θα ήθελα να τονίσω πώς αυτά είναι το πιο δυνατό μου όπλα στην όλη προσπάθεια. Χωρίς τα φυσικά καλλυντικά η προσπάθεια μας για ένα όμορφο και υγιές δέρμα θα έμενε ημιτελής.

4.    Ποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ φυσικών και μη φυσικών καλλυντικών; Γιατί κάποιος να προτιμήσει τα πρώτα;

Οι λέξεις και μόνο που διατυπώνουν την ερώτηση είναι αρκετές να περιγράψουν τη διαφορά νομίζω. Φυσικός = αγνός. Τα φυσικά καλλυντικά παρασκευάζονται με απόλυτα βιολογικά και υγιεινά συστατικά και είναι ευεργετικά με την επιδερμίδα. Όσο για το λόγο που θα έπρεπε κάποιος, επιτρέψτε μου να σας απαντήσω με μία ερώτηση : Γιατί πιστεύετε ότι κάποιος θα έπρεπε να προτιμήσει ένα φρέσκο βιολογικό προϊόν από ένα αντίστοιχο σε κονσέρβα;

5.    Μπορείτε να μας τρια φυσικά καλλυντικά, που καλό θα ήταν κάθε γυναίκα να έχει στο νεσεσέρ της τώρα το καλοκαίρι;

Η αλήθεια είναι ότι κάθε επιδερμίδα έχει τις δικές της ιδιαίτερες ανάγκες (και το καλοκαίρι ειδικά το δέρμα μας χρειάζεται αυξημένη φροντίδα), όμως,  πρωταρχικό ρόλο αυτή την εποχή του χρόνου παίζουν η προστασία από τον ήλιο και η ενυδάτωση. Γι’ αυτό, δεν πρέπει για κανένα λόγο να λείπουν από το νεσεσέρ μας ένα καλό αντηλιακό προσώπου και σώματος, ένα θρεπτικό και αντηλιακό λάδι μαλλιών και φυσικά ενυδατική κρέμα τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα μας.

6.    Τι συμβουλή θα δίνατε σε μια 25χρονη για την ομορφιά της;

Χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση γιατί είναι κοινή πεποίθηση στις μέρες μας ότι η φροντίδα της επιδερμίδας αφορά περισσότερο τις μεγαλύτερες ηλικίες. Όμως για ένα όμορφο και υγιές δέρμα θα πρέπει να φροντίσουμε από νωρίς. Όπως λέει κι ο σοφός λαός «Προσέχουμε για να έχουμε». Η δική μου συμβουλή περιέχεται σε τρία απλά βήματα : πρόληψη, προστασία από τον ήλιο και καλή ενυδάτωση της επιδερμίδας!

dhmhtra-goula-my-handmade-beauty-savoir ville 2

7.    Εσείς τι φροντίδα αναζητάτε για το δέρμα σας;

Όπως έχω ήδη αναφέρει, και ίσως γίνω και γραφική, κάθε ηλικία και κάθε επιδερμίδα έχει τις δικές της ιδιαίτερες ανάγκες και χρειάζεται την ανάλογη φροντίδα. Πιο συγκεκριμένα θα μπορούσα να δημιουργήσω τρεις ηλικιακές κατηγορίες με τις εξής ανάγκες; >30 : Ενυδάτωση 30-40 : ανανέωση κυττάρων, οξυγόνωση του δέρματος, ενεργοποίηση κολλαγόνου 40< : εξεζητημένη φροντίδα και περιποίηση με αντιγηραντικό ύφος

8.    Σαν εφηβη τι θα θέλατε να ξέρατε ήδη;

Για να είμαι ειλικρινής πολλά πράγματα θα ήθελα να ήξερα σαν έφηβη. Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα λένε οι μεγαλύτεροι και δεν έχουν άδικο. Για να ξεχωρίσω, όμως, ένα πράγμα, θα ήθελα πολύ να είχα τη γνώση για το σπουδαίο ρόλο της σωστής φροντίδας του δέρματος και της υγιεινής διατροφής στη ζωή μας και ότι μέσω αυτών θα μπορούσα να παρατείνω τη νεότητα.

9.    Πόσο κοντά είναι στη ”φυσική” φροντίδα τα κορίτσια στην Ελλαδα;

Θεωρώ πώς στην εποχή μας πια τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η σημερινή γυναίκα αναζητά συνεχώς το καλύτερο σε κάθε τομέα της ζωής της και γι’ αυτό το λόγο η «φυσική» φροντίδα κερδίζει συνεχώς έδαφος και γνωρίζει ραγδαία άνθιση και αποδοχή στη χώρα μας.

Ευχαριστούμε θερμά τη Δήμητρα Γούλα!

Για να γνωρίσετε λίγο καλύτερα τα προϊόντα της και την φιλοσοφία τους, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.