Η Taylor Swift είχε μια γεμάτη εβδομάδα. Ξεκίνησε με την πρώτη της δημόσια δήλωση σχετικά με πολιτικά ζητήματα, ανακοινώνοντας μάλιστα τον υποψήφιο της επιλογής της. Ακολούθησε το tweet του Donald Trump, ο οποίος έλεγε ότι του αρέσει η μουσική της «25% λιγότερο». Και αμέσως μετά η εμφάνισή της στα American Music Awards 2018. Επική εμφάνιση και ρεκόρ βραβείων.

Η Tay Tay εμφανίστηκε στη σκηνή παρέα με μια μεγάλη ομάδα χορευτών και έκανε για πολλούς την καλύτερη εμφάνιση της ζωής της, όσο αφορά την Pop καριέρα της, γιατί για την country έχουμε δει και καλύτερη. Ειδικά για την βραδιά ετοίμασε μια υπερπαραγωγή ερμηνεύοντας το I Did Something Bad από τον δίσκο της Reputation. Οι στίχοι του τραγουδιού ταιριάζουν γάντι με τις αντιδράσεις που δέχτηκε για την πολιτική της δήλωση και έλαβαν και το πρώτο της «μπιπ». Η Taylor δεν συνηθίζει να βρίζει στα τραγούδια της, αλλά όπως φαίνεται κάτι έχει αλλάξει.

Η Swift το βράδυ των AMA’s κέρδισε και τις τέσσερις κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφια, Tour Of The Year, Artist Of The Year, Favorite Pop/Rock Female Artist, και Favorite Album, κάτι που την έκανε τη γυναίκα ερμηνεύτρια με τα περισσότερα βραβεία, 23 στον αριθμό, έναν τίτλο που κατείχε μέχρι εκείνο το βράδυ η Whitney Houston. Όμως πέρα από τα βραβεία της έκανε ξανά την έκπληξη και επανήλθε με νέο πολιτικό σχόλιο. Την ώρα που παρέλαβε το βραβείο της για το Artist Of The Year ευχαρίστησε τους φαν της και τους προέτρεψε να πάνε στις κάλπες.

Το αρχικό ποστ της Taylor Swift στο Instagram, προκάλεσε τέτοιο πανικό – όσο κλισέ και αν ακούγεται – τόσο πρωτοφανή ανταπόκριση, σύμφωνα με το vote.gr που για κάποια ώρα έριξε το σύστημα. Βέβαια, μένει να δούμε αν όντως οι νέοι 18-24 που έσπευσαν να γραφτούν, θα πάνε τελικά στις κάλπες να ψηφίσουν.

Το ζήτημα είναι πως μπορεί να μη σου αρέσει η μουσική της, μπορεί να μη σου αρέσει το στυλ της, μπορεί να μη σου αρέσει η ίδια και είναι δικαίωμα σου φυσικά, αλλά δεν μπορείς να αρνηθείς την δύναμή της. Σε μουσικό επίπεδο, ο κάθε της δίσκος γίνεται χρυσός. Το κάθε της τραγούδι σκαρφαλώνει στο No1 των charts σε χρόνο ρεκόρ… και μένει στην βασική δεκάδα μέχρι να κυκλοφορήσει το επόμενό της. Ακόμα και αν δεν σου αρέσει η λογική kiss and tell που συνήθως ακολουθεί στα τραγούδια της, οι δημιουργίες της είναι άρτιες. Στιχουργικά και μουσικά, κρύβει τόσα μηνύματα και αναφορές που μοιάζουν με κρυπτογραφικά έργα. Σε εμπορικό επίπεδο, ο λόγος της είναι χρυσός, είτε αυτό αφορά πωλήσεις προϊόντων, είτε της εκλογές. Σε αυτό το τελευταίο βέβαια ο χρόνος θα δείξει αν θα είναι υπέρ της.


featured image: billboard.com