Κάτι οι άγιες μέρες, κάτι το Θείο Πάθος, με ενέπνευσαν να γράψω για ένα… παθιάρικο θέμα προσδίδοντάς του όμως μια κάποια θρησκευτική πνοή -για να μην διακινδυνεύσω τον αφορισμό μέρες που είναι. Ως άλλος Μωυσής λοιπόν, σας φέρνω σήμερα τις δέκα (ελπίζω να βγουν τόσες…) απαράβατες εντολές των one night stands που, αν κάνεις το λάθος να αγνοήσεις, μπορεί να μην έχεις ν’ αντιμετωπίσεις την οργή του Θεού αλλά είναι πιθανό να το μετανιώσεις όπως και να χει! Ας αρχίσουμε λοιπόν γιατί δεν ωφελεί να σας κρατάω σε αγωνία.

  1. Ουκ ελπίσεις υπέρ του δέοντος.

Όχι ότι αποκλείεται ένα one night stand να οδηγήσει σε κάτι  παραπάνω αλλά αυτό μπορεί να συμβεί μόνο αν το θέλουν και οι δύο εμπλεκόμενοι. Το «οne», νομίζω τα λέει όλα! Σημαίνει ότι είναι κάτι που πρόκειται να γίνει μια φορά και τέρμα. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει χημεία μεταξύ σας, δεν είναι κακό να ζητήσεις και «δεύτερο γύρο» (ή «one-more-night stand» όπως το αποκαλώ εγώ) αλλά μην αρχίσεις τις υστερίες αν φας άκυρο!

  1. Ουκ επιθυμήσεις δεσμευμένη/ο.

Υπάρχει τόσος αδέσμευτος κόσμος εκεί έξω, δεν είναι λίγο χαζό το να παιχτουρίζεις με άτομα σε σχέση; Το ίδιο ισχύει, φυσικά, και για σένα. Αν δεν είσαι… μονοκοτυλήδονος και υπάρχει έστω και μία περίπτωση να πληγωθεί κάποιος απ’ την μικρή σου περιπέτεια, καλά θα κάνεις να διπλοτσεκάρεις τις προτεραιότητές σου.

  1. Ου βρεθείς «απροφύλακτος».

Το να κάνεις σεξ χωρίς προφυλάξεις όταν κάνεις one night stand (ή, εδώ που τα λέμε, όταν κάνεις σεξ με άτομα με τα οποία δεν έχεις μια πιο αποκλειστική σχέση –στο μέτρο που μπορεί να είναι μια σχέση αποκλειστική κι εσύ να το ξέρεις) παίζει να παίρνει βραβείο ως ένα απ’ τα πιο χαζά πράγματα που μπορεί να κάνει κανείς. Δεν θα σου πω για τα ΣΜΝ που κυκλοφορούν εκεί έξω και που μπορεί να σε ταλαιπωρούν για μια ζωή γιατί μπορεί ν’ ακουστώ υπερβολικός (κι ας μην είμαι). Θα σου πω όμως ότι την επόμενη φορά που θα γυρίσεις σπίτι με παρέα μετά από μια βραδινή έξοδο, καλά θα κάνεις να κοιτάξεις την παρέα σου και ν’ αναρωτηθείς αν θα την ήθελες για μητέρα ή πατέρα του παιδιού σου!

  1. Ου βρεθείς απροετοίμαστος.

Εντάξει, στην πραγματικότητα αυτό αποτελεί συνέχεια του παραπάνω αλλά είπα να τα σπάσω γιατί φοβάμαι ότι δεν θα φτάσω ποτέ την πολυπόθητη δεκάδα. Ξέρετε ποιος χρησιμοποιεί προφυλακτικό; Αυτός που έχει ένα! Και όχι κυρίες μου, δεν είναι πάντα χρέος του άντρα να έχει μαζί του προφυλακτικά! Μπορεί να νομίζετε ότι θα σας θεωρήσει τσουλάκι (pardon my French) αν έχετε προφυλακτικά στο σπίτι σας ενώ δεν έχετε σχέση αλλά ελάτε τώρα… Θέλω να πω, αυτό σας πείραξε; Εδώ γυρίσατε σπίτι μ’ έναν τύπο που μόλις γνωρίσατε. Και το ίδιο ισχύει και γι’ αυτόν: βρίσκεται στο δωμάτιο μιας κοπέλας που μόλις γνώρισε. Ο αναμάρτητος, πρώτος το λίθο βαλέτω (γιατί είμαστε και σε πασχαλινή περίοδο οπότε είπα να θυμηθούμε κάτι απ’ τα θρησκευτικά του δημοτικού).

  1. Ουκ ερωτευτείς.

«Τι μας λες τώρα ρε μάστορα; Λες και μπορώ να το ελέγξω!» θα μου πείτε και θα έχετε βιαστεί να με κρίνετε. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο, ειδικά για τους noobs των one night stands να πέφτουν σε έρωτα ή, για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, να ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι έπεσαν σε έρωτα γιατί βρίσκονται σε μια αδύναμη στιγμή συναισθηματικά. Είναι περίεργο, αμήχανο και κάπως τρομακτικό να πεις σε κάποια με τον οποίον βρέθηκες μόνο για ένα βράδυ ότι είσαι ερωτευμένος μαζί της, όμως

  1. Ου διστάσεις.

Αν και η αλήθεια είναι ότι ένα one night stand, εξ ορισμού, δεν δικαιολογεί αξιώσεις για συνέχιση της φάσης, δεύτερο ραντεβού και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται να το ζητήσεις αν σου βγαίνει (και μπορείς ν’ αντέξεις το «όχι» που ίσως ακούσεις). Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί το συναίσθημα να είναι αμοιβαίο αλλά να μην εκφραστεί ποτέ γιατί καμία απ’ τις δύο πλευρές δεν τολμάει να μιλήσει.

  1. Ου χρωστάς τίποτα σε κανέναν.

Το ότι πέρασες μια νύχτα με κάποια/ον, δεν σημαίνει επ’ ουδενί ότι οφείλεις να κάνεις κάτι παραπάνω αν δεν το θέλεις. Μπορείς να σηκωθείς, να ντυθείς και να φύγεις λέγοντας απλώς ένα «Πρέπει να φύγω» χωρίς να νιώθεις ενοχές ή καμία υποχρέωση να κάνεις πράγματα που δεν θες.

  1. Ουκ αφήσεις τίποτα πίσω σου.

Το να ξεχνάμε τα πράγματά μας στα ξένα σπίτια είναι πιο συχνό απ’ όσο νομίζεις. Συχνά, σ’ αυτές τις περιπτώσεις, γίνεται εσκεμμένα κατά λάθος για να μεθοδεύσουμε μια δεύτερη συνάντηση αλλά επειδή μπορεί να μην υπάρχει αντίστοιχη διάθεση απ’ την άλλη πλευρά, καλύτερα μην το διακινδυνεύσεις ή, τουλάχιστον, μην αφήσεις κάτι που μπορεί να σου λείψει αν τελικά τα πονηριάρικα σχέδιά σου δεν ευοδωθούν.

  1. Ου το παρακάνεις με το πιοτί.

Περιέργως, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, είναι πολύ συχνά συνδεδεμένη με μια σειρά λάθος αποφάσεων στις περιπτώσεις των one night stands (όπως, πχ, με την απόφαση να κάνεις ένα!). Αν το παρακάνεις με το ποτό, μπορεί να βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να ξυπνήσεις το πρωί δίπλα σε μια τύπισσα και να μην θυμάσαι πού την γνώρισες. Ή πώς την λένε. Ή γιατί είναι νεκρή!

  1. Ου νιώσεις μεταμέλεια.

Κόντρα στο πνεύμα των ημερών, θα σε παροτρύνω να μην νιώσεις μετάνοια για ό,τι έκανες- ειδικά αν το ευχαριστήθηκες. Το ότι το έκανες, δεν σε κάνει ούτε χαμένο ούτε «εύκολη» και ακόμη και αν το κάνεις συχνά-πυκνά, αν εσύ είσαι ΟΚ με αυτό, δεν νομίζω ότι πέφτει λόγος σε κανέναν για το τι κάνεις εσύ στο κρεβάτι σου. Ή με ποιους!