Τα μουσικά βραβεία περνάνε μια κρίση ταυτότητας. Το Mtv προσπαθεί να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα των βραβείων του σε Ευρώπη και Αμερική, τα οποία παλιότερα ήταν ένα πολύχρωμο μουσικό πανηγύρι αλλά σήμερα πια έχουν καταντήσει απλά ένα μέσο για να σοκάρει με χαζό τρόπο το κοινό η Miley Cyrus. Από την άλλη τα Grammy τα οποία διαθέτουν μια ιδιαίτερη βαρύτητα ως προς τις βραβεύσεις των μουσικών, παρέμεναν αποστειρωμένα, σχεδόν στην εμμηνόπαυση. Φέτος όμως παρουσιάζουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυτό γίνεται μέσω του πιο υγιή τρόπου, που είναι η μουσική. Η είδηση έχει να κάνει με την εμφάνιση των Daft Punk στη σκηνή της τελετής των βραβείων, μιας και θα εμφανιστούν ζωντανά μαζί με τους συνεργάτες τους Pharrell Williams και Nile Rogers των Chic αλλά και τον θρύλο Stevie Wonder, σε μια σύμπραξη που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο δεύτερος λόγος είναι η επανένωση της Annie Lennox με τον Dave Stewart σαν Eurythmics μετά από 8 χρόνια και ενώ δεν είχαν καμία επαφή μεταξύ τους . Θα ερμηνεύσουν τραγούδια των Beatles στο πλαίσιο ενός αφιερώματος των βραβείων στα «σκαθάρια», μαζί με την Alicia Keys, τον John Legend και τους Maroon 5, που έρχονται τελευταίοι για να μας χαλάσουν το όνειρο.

annielennox3

Η γρήγορη επιστροφή των Wild Beasts

Οι Wild Beasts, ένα από τα καλύτερα αλλά και πιο δραστήρια βρετανικά συγκροτήματα των τελευταίων ετών, επιστρέφουν με νέο δίσκο μόλις δύο χρόνια μετά την προηγούμενη κυκλοφορία τους. Το άλμπουμ ονομάζεται Present Tense και βγαίνει στις 25 Φεβρουαρίου από την εξαιρετική Domino Records και ηdeluxe έκδοση του θα περιέχει ένα δεύτερο δισκάκι με νέα remix. Παράλληλα η μπάντα ανακοίνωσε και το πρώτο σκέλος της ευρωπαϊκής περιοδείας που θα κάνει από τον επόμενο μήνα μέχρι τον Απρίλη. Πάρτε μια γεύση από τη μαγεία των Wild Beasts μέσω του νέου τους βίντεο που ακολουθεί για το κομμάτι Wanderlust.

Ο παρ’ ολίγον νέος δίσκος της Aaliyah

Η Aaliyah παραμένει μέχρι σήμερα, 12 χρόνια μετά το θάνατο της σε ηλικία μόλις 22 ετών, μια από τις πιο αξιομνημόνευτες και σεβαστές τραγουδίστριες από το είδος του R n’ B. Απόδειξη αυτού είναι η κυκλοφορία μόλις δύο best of δίσκων της από τότε που έφυγε από τη ζωή, σε αντίθεση με τις περιπτώσεις άλλων καλλιτεχνών όπου οι κληρονόμοι τους προσπαθούν να βγάλουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα εκμεταλλευόμενοι τη φωνή και την εικόνα του συγγενή τους. Κάπως έτσι αυτό που φημολογούνταν πως θα είναι ο νέος δίσκος της Aaliyah με ακυκλοφόρητο υλικό και προετοιμαζόταν τα τελευταία δύο χρόνια, δεν πρόκειται ν’ ακουστεί από κανέναν. Ο λόγος έχει να κάνει με την εμπλοκή του ράπερ Drake, τον οποίο δεν ενέκρινε η μητέρα της τραγουδίστριας αλλά και την γενικότερη αρνητική αντίδραση του κοινού για το συγκεκριμένο project. Τελικά κάποια πράγματα δεν γίνονται τυχαία.

20140107-blacksabbath-x600-1389128304

Black Sabbath και Converse

Η γνωστή εταιρία αθλητικών ειδών ανακοίνωσε τη δεύτερη συνεργασία της με το σπουδαίο συγκρότημα των Black Sabbath, έξι χρόνια μετά την πρώτη. Αυτή περιλαμβάνει την κυκλοφορία παπουτσιών την προσεχή άνοιξη, τα οποία θα έχουν τυπωμένα πάνω τους στοιχεία από το εικαστικό για τα εξώφυλλα κλασσικών δίσκων των Sabbath. Όλα αυτά μόλις μερικούς μήνες από την μεγάλη επιτυχία του τελευταίου άλμπουμ τους με νέο υλικό, μετά από 18 χρόνια. We’re in it for the money!