Το ξεχωριστό ταμπεραμέντο της Δάφνης Καραβοκύρη, τάραζε πάντα τα νερά, όπως κάνει και το Vice, η εκπομπή που παρουσιάζει. Το savoirville θέλησε να μάθει για το στυλ της, τα προϊόντα που χρησιμοποιεί καθώς και για την επιλογή της να ακολουθήσει το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Πώς θα χαρακτήριζες το προσωπικό σου στυλ;

“Χρωματιστό τις περισσότερες φορές και άνετο σίγουρα. Μικρότερη φορούσα πιο σκούρα ρούχα – ήταν και της μόδας τότε –  και απλώς κάποια στιγμή αποφάσισα να μας φορέσω ένα χαμόγελο.”

Κάνεις αλλαγές στην εμφάνισή σου; Τολμάς;

“Όταν ήμουν μικρή φορούσα κάποια ρούχα του μπαμπά μου. Τώρα περνάει, τότε δεν ήταν σύνηθες. Με κυνηγούσε η μαμά μου. Του έκοβα τα jean και φορούσα τα πουκάμισά του και νόμιζα ότι ήμουν cool. Πού να ξέρα! Ναι, τολμάω αρκετά. Είναι όμορφο να σε φαντάζεσαι κάπως στο μυαλό σου και να βρίσκεις τους τρόπους να το περάσεις στη ζωή σου. Ένα μαύρο κραγιόν με ένα λευκό outfit λέω εγώ τώρα. Δεν συμφωνείς; Τώρα πρόσφατα ξύρισα ένα κομμάτι του κεφαλιού μου.”

Δαφνη Καραβοκυρη  Η ομορφια του να τολμας  (3)

Στη ζωή σου τολμάς;

“Έχω δυο γονείς πολύ τολμηρούς και έπεσα κάτω από τη μηλιά τους. Ναι λοιπόν είναι η απάντηση και αυτό αφορά όλα τα επίπεδα της ζωής μου. Βέβαια ο αυθορμητισμός και ο παρορμητισμός θέλουν και αυτά τα μπόσικά τους. Αλλά με εκπαιδεύει η ζωή, όπως όλους άλλωστε.”

Ποια είναι τα αγαπημένα σου προϊόντα ομορφιάς;

“Τα φρούτα, τα λαχανικά και μια κρέμα ημέρας. Όποια να’ ναι. Από μέσα προς τα έξω μου έμαθε η μαμά μου. Άμα το μέσα είναι φρέσκο θα αντανακλά και προς τα έξω.”

Ποιο είναι το πρώτο προϊόν ομορφιάς που χρησιμοποίησες;

“Ένα κοραλί κραγιόν ένα ηλιοκαμμένο καλοκαίρι. Το θυμάμαι γιατί είχα πάει κρυφά στα καλλυντικά της μαμάς μου και είχα πασαλειφτεί φανερά και γελούσε κοιτάζοντάς με.”

Δαφνη Καραβοκυρη  Η ομορφια του να τολμας  (1)

Από τότε που ξεκίνησες την εκπομπή έχεις πει ποτέ “Ωπ, πρέπει να βαφτώ λίγο καλύτερα ή να φτιάξω τα μαλλιά μου γιατί δεν θα με δουν μόνο οι φίλοι μου”;

“Ενώ ξεκινάω περιποιημένη, κατά τη διάρκεια του οποιουδήποτε ρεπορτάζ/αποστολής δεν σκέφτομαι το πως δείχνω. Μάλιστα μια φορά θυμάμαι να βλέπουμε ένα final cut επεισοδίου και φαινόταν ένα μικρό ξέφωτο κάπου στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου, έντονα. Είχα γράψει τότε απολογητικά στο facebook ότι δεν είναι καραφλίτσα. Τώρα με ενδιαφέρει λιγότερο, σχεδόν καθόλου.”

Κάποιο τρικ που θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;

“Κάποιο τρικ; Σχετικά με τι; ‘Έχω ακούσει ότι αυτά δεν τα μοιράζονται. Πότε άλλαξε αυτό;”

Πώς και σε κέρδισε η δημοσιογραφία;

“Με κέρδισαν από μικρή οι άνθρωποι. Παράλληλα με τη συνεχή περιέργειά μου για τα πάντα γύρω μου, νομίζω ότι αυτή η κατεύθυνση ικανοποιεί σε ένα μεγάλο βαθμό το είναι μου. Δεν πάνε χαμένες οι τόσες ερωτήσεις στο κεφάλι μου.”

Η προσωπικότητά σου είναι τόσο hardcore όσο τα επεισόδια του Vice;

“Αυτό βγάζω; Τα επεισόδια δεν είναι hardcore με την έννοια του προκλητικού και του τολμηρού, δείχνουν αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Επειδή λοιπόν αυτά που συμβαίνουν γύρω μας έχουν αγριέψει, πρέπει να βάζεις μπροστά τη λογική και όχι το συναίσθημα.”

Δαφνη Καραβοκυρη  Η ομορφια του να τολμας  (2)

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου από την εκπομπή;

“Να δει η γενιά μου αυτά που πραγματικά συμβαίνουν. Να γίνουν αλλαγές. Να έρθω πιο κοντά στον κόσμο. Να γίνω καλύτερη.”

Είναι κάποιο θέμα που θα σε έφερνε σε δύσκολη θέση;

Εξαρτάται από το θέμα, το χώρο και τον χρόνο. Γενικά, επειδή μου αρέσει να μαθαίνω, δεν θα έλεγα όχι σε κάποιο ρεπορτάζ γιατί τα πιστεύω μου προσπαθώ να τα αφήνω μακριά από τα ρεπορτάζ. Δουλειά μου δεν είναι να κρίνω, είναι να παρατηρώ και να μαθαίνω.”

Εσύ γιατί θα σε έβλεπες; 

“(χαμογελάκι) Ο πρωταγωνιστής στην εκπομπή δεν είμαι εγώ, είναι τα ντοκιμαντέρ του VICE. Οπότε δεν θα έβλεπα εμένα, θα έβλεπα την space Barbie, το πραγματικό True Blood, το παγκόσμιο αποκλειστικό ντοκιμαντέρ για το ISIS, τους Έλληνες που ψάχνουν στα βουνά για χρυσές λίρες, τους #PoustiRiot κλπ.”

Δαφνη Καραβοκυρη  Η ομορφια του να τολμας  (4)

Photos: SOvisual Photography 

mua: Ιωάννης Μιχαλέλης

Ρούχα: Concept Store Art & Industry

Ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία το κατάστημα Concept Store Art & Industry