Στην ζωή θα συναντήσεις δύο τύπους κοριτσιών. Εκεί έξω, στην καθημερινή ζωή. Θα δεις κορίτσια που έχουν την άνεση να κυκλοφορούν χωρίς μακιγιάζ. Και πολύ καλά κάνουν αν μας ρωτάς! Μπορούν να βάζουν τις κρέμες, το αντηλιακό τους και έξω από την πόρτα. Υπάρχει βέβαια και το άλλο άκρο. Κοπέλες που δεν κάνουν βήμα χωρίς το full face τους. Η διαδικασία του πρωινού μακιγιάζ είναι ιεροτελεστία. Βέβαια, αν παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα παρατηρούμε ότι συνήθως όλη αυτή η full κάλυψη μόνο απαραίτητη δεν είναι. Το πιο συνηθισμένο beauty issue που θα συναντήσεις είναι οι δυσχρωμίες του προσώπου. Στην προσπάθεια να καλύψουμε τις δυσχρωμίες αυτές καταλήγουμε σε υπερβολές. Στρώσεις και στρώσεις μακιγιάζ που δίνουν ένα πολύ βαρύ αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα; Να φαίνεται από μίλια μακριά ένα πρόσωπο που φαίνεται ψεύτικο.

Οι make-up artists έχουν εδώ και χρόνια έναν κρυφό άσσο στο μανίκι τους. Δεδομένου ότι το nude make-up είναι αυτό που κυριαρχεί στα runaways, πως καταφέρνουν να καλύπτουν τόσο φυσικά τις όποιες δυσχρωμίες;

Το μυστικό για ελαφρύ, αψεγάδιαστο όμως αποτέλεσμα είναι το color correcting.

foreo.com

Εφαρμόζοντας την κατάλληλη απόχρωση corrector, κατευθείαν, γίνεται μια πρώτη διόρθωση του χρωματικού μας τόνου. Η δουλειά που έχει να κάνει το foundation στη συνέχεια είναι πολύ πιο εύκολη. Μια λεπτή στρώση αρκεί για να δώσει μια σχεδόν τέλεια ομοιομορφία στο πρόσωπό μας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι φρέσκο και δροσερό, σχεδόν αόρατο. Στην αγορά θα βρούμε μια μεγάλη γκάμα σε υφές και χρώματα στα correctors. Τι μπορεί να μας προσφέρει το καθένα; Πως μπορούμε να διαλέξουμε το κατάλληλο για τη δική μας περίπτωση; Ποιες είναι οι δυσχρωμίες που καλύπτουν.

newneauty.com

Ας δούμε αναλυτικά το how to για τις δυσχρωμίες.

Μωβ corrector: εξουδετερώνει τους κίτρινους υποτόνους. Φωτίζει τα σημεία που το δέρμα είναι θαμπό και άτονο.

Ροζ corrector: είναι η ιδανική επιλογή για τα ανοιχτόχρωμα, λευκά δέρματα. Εξουδετερώνει το καφέ χρώμα, ενώ παράλληλα καλύπτει σημάδια λόγω ηλικίας και υπερβολική έκθεσης στον ήλιο. Μπορεί να δώσει λάμψη στο θαμπό δέρμα.

Κίτρινο corrector: Εξουδετερώνει τους μωβ υποτόνους. Είναι η καλύτερη λύση για να σβήσουμε του μαύρους κύκλους με μωβ χρωματική βάση. Εξισορροπεί την ήπια ερυθρότητα, δίνοντας χρωματική ομοιομορφία στο δέρμα.

Πορτοκαλί/ροδακινί correctors: εξουδετερώνουν το μπλε χρώμα των μαύρων κύκλων. Είναι ιδανικά στην κάλυψη μελανιών . Τα πορτοκαλί correctors απευθύνονται σε πιο σκουρόχρωμες επιδερμίδες ενώ τα ροδακινί στις πιο ανοιχτές, πορσελάνινες επιδερμίδες.

Πράσινα correctors: μπορούν να καμουφλάρουν όλο το φάσμα των κόκκινων υποτόνων. Είναι ιδανικά για την κάλυψη έντονης ακμής, ηλιακών εγκαυμάτων καθώς και των σημαδιών της ροδόχρου ακμής.

Μπλε correctors: απευθύνονται σε ανοιχτόχρωμα δέρματα και μπορούν να δώσουν λύση σε προβλήματα υπερ-χρωματισμού της επιδερμίδας (hyper pigmentation) καθώς και θαμπάδας.

Featured image: vogue.com