Λίγες ημέρες προτού υποδεχθούμε επίσημα τους πρώτους τουρίστες στη χώρα, μία εθελοντική ομάδα από το νησί της Κιμώλου είχε ήδη φροντίσει να εξασφαλίσει για άλλη μια χρονιά για όλους μας αυτό που μας έλειψε περισσότερο: το σινεμά. Οι Κιμωλίστες κλείνουν φέτος 10 χρόνια από την ίδρυσή τους ενώ οι κινηματογραφικές προβολές τους σε όλο το νησί της Κιμώλου γιορτάζουν φέτος τα 8α γενέθλιά τους. Με αφορμή αυτή την όμορφη επέτειο, οι Κιμωλίστες έσπευσαν να μας υπενθυμίσουν ότι προετοιμάζουν ακούραστοι την φετινή κινηματογραφική χρονιά πάντοτε στο Cine Καλησπερίτης.

Το θερινό Cine Καλησπερίτης δεν είναι το τυπικό σινεμά με μία μόνο διεύθυνση

Οι Κιμωλίστες έχουν φροντίσει ώστε αυτό το θερινό σινεμά να περιπλανιέται κάθε μέρα και σε άλλη παραλία, όπως ακριβώς ένας σωστός ταξιδιώτης. Είναι εκείνο το σινεμά που δεν θα ψάξεις να το βρεις στο Google Maps. Αντιθέτως, θα εκτυπώσεις όλο του το καλοκαιρινό πρόγραμμα για να ξέρεις σε ποιο μέρος του νησιού θα το πετύχεις. Πού ξέρεις; Μπορεί να βρεθείτε τυχαία στην αγαπημένη σου παραλία της Κιμώλου.

cine καλησπερίτης_2

Όταν πρόκειται για κινηματογραφική προβολή, οι Κιμωλίστες ξέρουν να φτιάχνουν την καταλληλότερη ατμόσφαιρα

Γι’αυτό άλλωστε φρόντισαν και φέτος να διοργανώσουν το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κιμώλου. Για 3η συνεχόμενη χρονιά, ολόκληρη η Κίμωλος γίνεται ένα θερινό σινεμά για να φιλοξενήσει ταινίες από όλον τον κόσμο. Από τις 22 μέχρι τις 28 Ιουνίου τόσο οι ντόπιοι όσο και επισκέπτες του νησιού θα βλέπουν ταινίες κάτω από τα αστέρια.

cine καλησπερίτης_1

Η Κίμωλος είναι ένα νησί με περίπου 300 σταθερούς κατοίκους. Βρίσκεται πολύ κοντά στη Μήλο και είναι ιδανική για όσους αγαπούν την ηρεμία στις διακοπές τους. Είναι όμως κι ένας επίγειος παράδεισος για όλους τους σινεφίλ εκεί έξω. Αν ακόμη, λοιπόν, δεν έχεις αποφασίσει πού θα πας τις φετινές σου διακοπές, βάλε και την Κίμωλο στη λίστα. Σου έχουμε ήδη δώσει πολλούς λόγους.

Μπορείς επίσης να στηρίξεις το έργο των Κιμωλιστών εδώ, καθώς και να μάθεις περισσότερα για τις δράσεις τους.

featured image: kimolistes.com