Υπάρχουν κάτι πρωινά που θυμάσαι τα παιδικά σου χρόνια, με τα χρωματιστά δημητριακά ή αυτά με το δωράκι μέσα. Κάτι τέτοιες σκέψεις είναι που σε κάνουν να θέλεις να είχες πάει σούπερ μάρκετ χτες, ώστε να πάρεις εκείνα τα Reptar Crunch ή τα αγαπημένα σου Oreo’s O. Όμως σε δεύτερη σκέψη, ούτε τα σούπερ μάρκετ δεν τα πουλάνε πια αυτά.

Φαντάσου να υπήρχε ένα μέρος που να μπορούσες να διαλέξεις τα δημητριακά που έτρωγες ωσάν παιδί, σε συνδυασμό με το κατάλληλο 80ς και 90ς περιβάλλον. Λοιπόν, υπάρχει. Αλλά είναι στο Λονδίνο. (Εσείς που ζείτε εκεί να κάνετε το victory dance σας)

ckc

Ο Gary και ο Alan Keery είναι τα δίδυμα αδέρφια από το Belfast, που είχαν την ιδέα να ανοίξουν το Cereal Killer Cafe στην Brick Lane του Λονδίνου, μόλις πριν 3 μήνες. Ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να ανοίξουν ένα καφέ τόσο διαφορετικό από τα άλλα είναι η αναγνώριση του ότι υπάρχουν τόσοι άνθρωποι εκεί έξω, που νοσταλγούν σκεπτόμενοι τα παιδικά τους χρόνια. Τι καλύτερο λοιπόν από το να θυμηθείς να πρωινά σου βλέποντας παιδικά και τρώγοντας πολύχρωμα δημητριακά;

Η ιδέα τους ήρθε ένα πρωινό που ξύπνησαν με ένα τρομερό πονοκέφαλο και ήθελαν να φάνε δημητριακά. Ο Gary πιο συγκεκριμένα, πίστευε (και πιστεύει ακόμη) πως οι άνθρωποι δεν τρώνε μόνο το πρωί δημητριακά. Υπάρχουν πολλοί που αντικαθιστούν ένα γεύμα όπως το μεσημεριανό ή και το βραδινό τους με αυτά. Έτσι, προσπάθησαν να βρουν κάποιον να στηρίξει το project τους, αν και δεν πίστευαν όλοι σε αυτό. Η δημοσιότητα που πήρε από το κοινό όμως, τους έκανε να καταφέρουν να πάρουν ένα δάνειο και να βρουν ένα πολύ συμπαθητικό ιδιοκτήτη. Παθιασμένοι και σχεδόν εμμονικοί και οι δύο με τα δημητριακά, πήραν ένα παλαιό βίντεο κλαμπ από το 1980 και το μετέτρεψαν στον παράδεισο της παιδικής σου ηλικίας. Μέσα σε αυτόν τον παράδεισο λοιπόν, μπορείς να βρεις πάνω από 120 διαφορετικά είδη δημητριακών από όλο τον κόσμο, συνδυάζοντάς τα με 20 διαφορετικά είδη γάλακτος και 20 διαφορετικά toppings ώστε να δημιουργήσεις το ιδανικό μπολ δημητριακών.

1 Το μαγαζί αυτό όμως, δεν προσφέρει μόνο την ευχαρίστηση του ότι τρως ότι είδος δημητριακών θέλεις, αλλά ότι θα “φάνε και τα μάτια σου”. Διακοσμημένο με Vintage Κουτιά από τα 80ς και 90ς, σε κάνει να νοσταλγείς εκείνα τα χρόνια που όλα ήταν απλά και το μόνο που ήθελες είναι να βλέπεις παιδικά τρώγοντας δημητριακά.

Για όσους ενδιαφέρονται η διεύθυνση είναι 139 BRICK LANE, LONDON, E1 6SB