Χορτοφάγος ή μη, αυτή τη συνταγή θα την εκτιμήσεις. Πρόκειται για ένα μπέργκερ που μπορεί να του λείπει το κρέας, όμως δεν στερείται σε τίποτα τη γεύση και το άρωμα.

μπεργκερ πορτομπελο ροδακινα

Σημείωση: Η συνταγή εκτελείται καλύτερα όταν τα κύρια συστατικά ψήνονται στο γκριλ.

Θα χρειαστείτε (για 6 μερίδες):

6 μανιτάρια Πορτομπέλο

6 ροδάκινα

6 γλυκοπατάτες

12 ψωμάκια για μπέργκερ

5 ψιλοκομμένα ντοματίνια

5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

1 λεμόνι

Φρέσκο θυμάρι

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Σάλτσα γουακαμόλε

Εκτέλεση:

Καθαρίστε προσεχτικά τα μανιτάρια, αφαιρώντας με μια πετσέτα τυχόν συσσωρευμένο χώμα από τα τοιχώματα των «καπέλων». Έπειτα ξεφλουδίστε τα ροδάκινα και κόψτε τα στη μέση.

Ψήστε τις γλυκοπατάτες για περίπου μισή ώρα στον φούρνο, αφού πρώτα τον έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς. Μην ξεχάσετε να ρίξετε μπόλικο ελαιόλαδο και θυμάρι.

Σε ένα μπολ, ρίξτε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε και περιχύστε τα μανιτάρια και τα ροδάκινα με το λαδολέμονο.

Έπειτα, ετοιμάστε την ψησταριά και ψήστε τα μανιτάρια και τα ροδάκινα για 3 με 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

Λίγο πριν τα βγάλετε από την φωτιά, ψήστε για λίγο και τα ψωμάκια ώστε να ροδοκοκκινίσουν. Τώρα λοιπόν είναι η ώρα για το στήσιμο του μπέργκερ.

Αλείψτε λίγη γουακαμόλε στη βάση του ψωμιού και έπειτα προσθέστε τα κρεμμυδάκια, τις ντομάτες, τα μανιτάρια και τα ροδάκινα. Όταν βάλετε και το δεύτερο ψωμάκι στην κορυφή, τρυπήστε το με μια οδοντογλυφίδα για να μείνουν τα υλικά στερεωμένα.

Καλή σας όρεξη!

Την άλλη Δευτέρα ακολουθεί συνταγή με το πως μα φτιάξετε μόνοι σας τη σάλτσα γουακαμόλε.