Κάτι ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό, το brunch είναι η αγαπημένη συνήθεια των τελευταίων χρόνων. Δεν είναι μία νέα τάση όπως πολλοί πιστεύαμε, αντιθέτως έχει τις ρίζες του στην Αγγλία του 19ου αιώνα. Εκτός από το homemade brunch, τα περισσότερα καταστήματα εστίασης έχουν ενσωματώσει στον κατάλογο τους γευστικές προτάσεις που ξεκινούν από τις πρωινές ώρες μέχρι το μεσημέρι. Ανάλογα με τη στιγμή και τη διάθεση σου μπορείς να ολοκληρώσεις αυτό το γευστικό διάλειμμα επιλέγοντας μία εκλεκτή ετικέτα κρασιού. Υπάρχει μία πληθώρα επιλογών που υπόσχονται να σε αποζημιώσουν, είτε προτιμάς έναν αφρώδης επίλογο είτε ένα πιο γλυκό ή ξηρό.

3 νέες ετικέτες κρασιών για να συνοδεύσεις υπέροχα το brunch σου από τον Wine Consultant, Μιχάλη Φραντζή

“Κάποτε ήταν τάση το Aperol Spritz, πλέον ένα ποτήρι κρασί μοιάζει να είναι η ιδανικότερη επιλογή για να συνοδεύσεις ένα γευστικό brunch”, δηλώνει ο Μιχάλης Φραντζής, πτυχιούχος Γεωπονίας και Wine Consultant. Στον κόσμο της οινοποιίας  τον ώθησαν η καταγωγή του ( ένα χωριό με πλούσιους αμπελώνες και παράδοση στην παραγωγή κρασιού), όσο και το Lifestyle του. Η γοητεία ενός εκλεκτού κρασιού έχει ένα μεγάλο μυστικό: Το πάντρεμα με τις σωστές γεύσεις. “Δεν ταιριάζουν όλα τα κρασιά με όλα τα εδέσματα” μας δήλωσε. Με τη βοήθεια του Μιχάλη, σας προτείνουμε 3 ετικέτες εκλεκτών κρασιών, κατάλληλα για να συνοδεύσουν το Brunch σου και να γίνουν αναπόσπαστο μέρος της αγαπημένης σου αυτής συνήθεια.
 
View this post on Instagram
 

A post shared by mixalisfran (@mixalisfran)

Brut Nature Bulles Des Coteaux 2019

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Efthymios Apostolidis (@efthy_up)

Αφρώδες οίνος βιοδυναμικής καλλιέργειας. Για να κατανοήσεις καλύτερο αυτό τον τρόπο καλλιέργειας, αρκεί να σκεφτείς τι είναι η ομοιοπαθητική για την ιατρική. Με την παραδοσιακή μέθοδο καμπανίας, έχει καταφέρει να φιγουράρει ανάμεσα στις πιο υψηλής ποιότητας σαμπάνιες. Στον ιδιόκτητο βιολογικό αμπελώνα του Ευθύμη Αποστολίδη, έχει παραχθεί το ασύρτικο αυτό Brut που μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα μία ομελέτα, ένα δροσερό γιαούρτι αλλά και αλμυρά pancakes.

Vorias & Helios Orange Assyrtiko 2020

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα και εκλεκτή οινοποίηση. Το Vorias & Helios ανήκει στην κατηγορία orange και είναι εμπλουτισμένο με πλούσιο εσπεριδοειδή, κυδώνια και λωτούς. Η πορτοκαλί αυτή οινοποίηση είναι μία πρωτότυπη πρόταση της οινοποιίας Μαρκόγιαννη. Ένα πολύ ιδιαίτερο και σπάνιο κρασί για να συνοδεύσεις κατάλληλα βαριές γεύσεις όπως λιπαρές τροφές, ομελέτα με πολλά τυριά και αλλαντικά. Orange is the new white!

Selladore Domaine St Jean de Villecroze

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Carpaninis (@carpaninis)

Ροζέ και κομψό κρασί. Ένα αρκετά προσεγμένο και εκλεκτό κρασί που έχει τις ρίζες του στη Νότιο Γαλλία. Η ιστορία του δημιουργού του είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο και η οινοποίηση αυτής της Προβηγκίας. Ανήκει στις luxury ετικέτες και συνοδεύει υπέροχα εκλεπτυσμένες γεύσεις όπως ένα avocado toast ή ένα φρυγανισμένο ψωμί με χαβιάρι.