Και κάποια μέρα, ένιωσα πάρα πολύ κουρασμένη, εξουθενωμένη θα έλεγα από τους άνδρες. Μάλλον έφταιγα εγώ και οι επιλογές μου που δεν βρήκα ούτε έναν, στην κυριολεξία, που όχι απλά που θα μπορούσε να είναι νυν σύντροφός μου, αλλά που να μπορούσα να θυμάμαι έστω με συμπάθεια.

Ο καθένας με τα δικά του ελαττώματα, την προσωπική του τοξικότητα, την ξεχωριστή κακοποιητική του συμπεριφορά, με οδήγησαν όλοι μαζί στο συμπέρασμα πως χρειάζομαι μια αποτοξίνωση από το φλερτ, το dating, το σεξ και τις σχέσεις, καθώς τίποτα από τα παραπάνω δεν ένιωθα πως με καλύπτει και με ενδιαφέρει πλέον. Το αντίθετο μάλλον, με φθείρει. Και για όσο καιρό νιώθω έτσι, θέλω να είμαι μόνη. Πόσος θα είναι αυτός ο καιρός δε γνωρίζω. Το μόνο που ξέρω είναι πως μετρά ήδη ένα χρόνο.

Και αυτός ο ένας χρόνος είναι υπέροχος, απελευθερωτικός, ενδυναμωτικός και πολύ δημιουργικός. Κυρίως, επειδή συνειδητοποίησα πως μας έχουν μεγαλώσει με το αφήγημα πως μια ιστορία αγάπης είναι ότι πιο σημαντικό μπορούμε να ζήσουμε στη ζωή μας. Πως αν δεν ζήσουμε ένα μεγάλο έρωτα δεν έχουμε ζήσει τίποτα. Πως κάποιος πρέπει να μας αγαπήσει με πάθος, αλλιώς είμαστε ανεπαρκείς και κάτι πάει λάθος με εμάς. Όλα αυτά είναι πάρα πολύ λάθος. Η ευτυχία μας, η αξία και η επάρκειά μας δεν πρέπει να συνδέεται σε καμία περίπτωση με την ερωτική μας ζωή, δηλαδή με την αποδοχή από ένα άλλο άτομο. Πρέπει να συνδέονται με την αποδοχή του εαυτού μας από εμάς τους ίδιους. Και δεν υπονόησα πουθενά πως εγώ είμαι η τέλεια. Λέω ξεκάθαρα μόνο πως για ότι είμαι, μου αρκεί να αρέσω σε εμένα και να μη χρειάζομαι έγκριση από κάποιον άλλο ειδικά που να συνδέομαι ερωτικά.

Ο έρωτας είναι κατά τη γνώμη μου υπερεκτιμημένος

Είναι το δυνατότερο οπιούχο ναρκωτικό. Όταν το δοκιμάζεις σου προκαλεί τόση ευφορία, που στη συνέχεια, επιμένεις να το παίρνεις όσο κι αν σε βλάπτει. Εξακολουθείς να θες τη δόση σου όχι επειδή συνεχίζει συνήθως να σου προσφέρει ευφορία, αλλά επειδή χωρίς αυτό δε μπορείς να ζήσεις. Δε βλέπεις πως έχεις γίνει ένα love junkie που ζητιανεύει σκεβρωμένο λίγη αγάπη σε μία σκοτεινή γωνία της ζωής και κάποιοι ίσως σου την πετάνε, με σένα να την παίρνεις και να τη ρουφάς σαν πρέζα σε αλουμινόχαρτο για να ζήσεις έστω για λίγο την παραίσθηση ότι μπορείς να αγαπηθείς, ότι είσαι ακόμη μέρος της ”παραμύθας” του μεγάλου έρωτα, μια έκπτωτη μοντέρνα Ιουλιέτα.

Μπορεί αυτό να μην ισχύει για όλους τους ανθρώπους και όλες τις σχέσεις, προφανώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις ( ήμουν αναγκασμένη να το γράψω αυτό καθώς πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θα πουν κάτι του στιλ «ναι αλλά για τη Marfin δε λέτε τίποτα») αλλά για εμένα τα τελευταία 25 χρόνια έτσι πήγαινε.

Δεν ήξερα καν μέχρι πριν από λίγο καιρό ότι το #boysober είναι τάση, κίνημα, trend, hashtag κλπ. Όπως πάρα πολλά πράγματα που βιώνουμε ειδικά στο dating και δεν ξέρουμε τους όρους που έχουν καθιερωθεί για να τα περιγράψουν. Για να διαβάσετε τί ακριβώς είναι, έχουμε γράψει άλλο άρθρο σε αυτό το site. Εγώ κατάλαβα πως βιώνω τη #boysober περίοδο της ζωής μου στην πορεία, όταν διάβασα τί σημαίνει και περιέγραφε ακριβώς αυτό που πήρα απόφαση να ζω. Η αλήθεια είναι πως και στο παρελθόν υπήρξα πάρα πολλές περιόδους single, αλλά αυτό που έκανα τότε, ήταν περισσότερο healing, επούλωνα δηλαδή τα τραύματά μου από μια προηγούμενη σχέση. Τώρα είναι κάτι διαφορετικό. Αυτή τη φορά, συνειδητά βαρέθηκα. Κουράστηκα και δεν με αφορά το ερωτικό μέλλον.

Οι σχέσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες τα τελευταία χρόνια. Οι άνθρωποι μπαίνουν σε situashionships χωρίς σύνδεση, κάνουν σεξ χωρίς συναίσθημα, αναλώνονται σε γνωριμίες χωρίς ενδιαφέρον και σκορπιούνται σε καταστάσεις δίχως «ταμπέλες». Όλα αυτά τα έκανα και κατέληξα πως δεν με καλύπτουν. Αλλά ακόμη και οι «κανονικές» σχέσεις, δε λειτούργησαν για εμένα και όπως είπα και στην αρχή, εγώ φέρω την ευθύνη γιατί εγώ επέλεξα τους συντρόφους μου. Δεν είμαστε όλοι καλοί σε όλα. Εγώ σίγουρα είμαι κάκιστη στην επιλογή των ερωτικών μου συντρόφων και στη μαγειρική.

Έτσι, αποφάσισα να είμαι #boysober και προσέλαβα σεφ. Ήταν τα δυο πιο σωστά πράγματα που έκανα τον τελευταίο ένα χρόνο. Και δεν ξέρω τί μου φαίνεται πιο απίθανο μελλοντικά: Nα μάθω να μαγειρεύω ή να ερωτευτώ. Θα δείξει.