Γιατί το έλαιο ευκάλυπτου αξίζει μια θέση στο beauty routine σου

Γιατί το έλαιο ευκάλυπτου αξίζει μια θέση στο beauty routine σου

Ένα αγαπημένο φυτό στην Ελλάδα, ο ευκάλυπτος έχει σημαντικά οφέλη και για την επιδερμίδα σου. Συγκεκριμένα, το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες από τους Αβορίγινες της Αυστραλίας για ιαματικούς λόγους. Και αυτό γιατί έχει μαγικές θεραπευτικές ιδιότητες σε πληγές, μολύνσεις, πονεμένους μυς και κρυολογήματα. Σήμερα, χρησιμοποιείται κυρίως για τα οφέλη του στο αναπνευστικό μας αφού καθαρίζει την αναπνευστική οδό και λεπτή βλέννα. Έχει, επίσης, αντιμικροβιακές και αναλγητικές ιδιότητες ενώ ενισχύει την καθαρότητα σκέψης κατά τις αρχές της αρωμαθεραπείας.

Πέρα από τα πολλαπλά οφέλη του, υπάρχει πληθώρα τρόπων να το χρησιμοποιήσεις.

Άμα έχεις μπουκωμένη μύτη ή βήχα, δοκίμασε να βάλεις 2 σταγόνες σε ένα μπολ με βραστό νερό. Τοποθέτησε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σου και σκύψε πάνω από το μπολ, κάνοντας εισπνοές. Έτσι, θα δεις άμεση βελτίωση στο μπούκωμα! Εάν ενδιαφέρεσαι περισσότερο να το χρησιμοποιήσεις για καθαρότερο μυαλό όταν δυσκολεύεσαι να συγκεντρωθείς, κάνε το εξής. Βάλε 5 σταγόνες ελαίου ευκάλυπτου σε ένα diffuser, αφήνοντας το άρωμα να γεμίσει το χώρο σου. Στην ουσία, το έλαιο βελτιώνει την κυκλοφορία οξυγόνου στους πνεύμονες, αυξάνοντας έτσι την ενέργεια σου και την καθαρότητα σκέψης σου. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσεις 1-2 σταγόνες στο σαμπουάν σου για να θρέψεις το τριχωτό της κεφαλής, αντιμετωπίζοντας σημάδια πιτυρίδας. Τέλος, εάν υποφέρεις από πονεμένους μυς δοκίμασε να το συνδυάσεις με έλαιο αμυγδάλου, έλαιο jojoba, ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο και άπλωσε το μίγμα στο σημείο που χρειάζεσαι. Οι ειδικοί προτείνουν την αναλογία 3 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου σε 1 κουταλιά της σούπας από το συνοδευτικό έλαιο της επιλογής σου.

Στην επιλογή σου για το καλύτερο έλαιο ευκαλύπτου αξίζει να έχεις στο νου σου το εξής. Υπάρχει ποικιλία φυτών ευκαλύπτου και το καθένα παράγει λίγο διαφορετικό έλαιο. Τα καλύτερα, λοιπόν, είναι τα έλαια από eucalyptus globulus ή eucalyptus radiata. Ευτυχώς τα συγκεκριμένα είδη είναι και τα συνηθέστερα οπότε δεν θα δυσκολευτείς να τα βρεις. Το έλαιο του eucalyptus globulus έχει μια πιο φαρμακευτική, ιατρική μυρωδιά ενώ το έλαιο του eucalyptus radiata είναι πιο γλυκό. Ανεξάρτητα από την επιλογή σου, έχε στο νου σου να τα βάζεις στο δέρμα πάντα με κάποιο από τα συνοδευτικά έλαια που προτείναμε παραπάνω. Επίσης, δεν ενδείκνυται η χρήση τους από παιδιά κάτω των 5 ετών, ηλικιωμένους και όσους υποφέρουν από άσθμα ή ανοσολογικές επιπλοκές.

featured photo: pexels.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.