Σήμερα θα μιλήσουμε για eyeliner. Ναι, ναι ξέρω. Όσο σας πληγώνει, τόσο σας πορώνει. Μετά από ατελείωτες ώρες μπροστά στον καθρέφτη προσπαθώντας μανιωδώς να τραβήξετε την πολυπόθητη μαύρη γραμμή στο μάτι σας, τελικά το μόνο που καταφέρνετε είναι να μουτζουρωθείτε, να ξεβαφτείτε και φτου κι απ’ την αρχή. Μην ανησυχείτε όλες μα όλες περάσαμε από αυτό το στάδιο. Μετά τη μπόρα, όμως, βγαίνει το ουράνιο τόξο λένε και οι γραμμές είναι πιο καλοσχηματισμένες από ποτέ και σίγουρα σύμμαχοί σας.

Το μυστικό βρίσκεται στο είδος eyeliner που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε – μαρκαδόρος, gel eyeliner, liquid eyeliner, waterproof eyeliner -, γι’ αυτό άλλωστε όλες οι εταιρείες καλλυντικών φρόντισαν να σας το θυμίσουν. Το ίδιο και αυτό το άρθρο.

beauty-dictionary-e-for-eyeliner-savoir ville 2
Maybelline New York – Masterpiece Precise Liquid eyeliner

Βουρτσάκι 4 χιλιοστών, ιδανικό για αρχάριες και μη. Προσφέρει καλοσχηματισμένες και ακριβείς γραμμές. Διατηρεί όλες του τις χρωστικές ουσίες για όσο καιρό το έχετε, οπότε το χρώμα του δεν ξεθωριάζει ποτέ και έτσι μένει πάντα έντονο. Κατάλληλο για ευαίσθητα μάτια και φιλικό προς τους φακούς επαφής.

beauty-dictionary-e-for-eyeliner-savoir ville 3
Liquid eyeliner by H&M

Σε αυτή την περίπτωση, δε χρειάζεστε να είστε προκατειλημμένες, γιατί το δοκίμασα και θα έλεγα πολύ εύκολα πως δεν έχει να ανταγωνιστεί σε τίποτα τις μεγάλες εταιρείες καλλυντικών. Πρόκειται για ένα μαρκαδοράκι ακριβείας και ιδανικό για όσες δεν έχουν και πολύ σταθερό χέρι. Η ζωντάνια του χρώματος διατηρείται για αρκετές ώρες. Αγοράστε 2-3 να έχετε, αφού είναι ταυτόχρονα και οικονομικό.

beauty-dictionary-e-for-eyeliner-savoir ville 4
Urban Decay – 24/7 Waterproof Liquid Eyeliner

Σας έλεγα κάτι για ουράνιο τόξο πριν, οπότε εδώ είμαστε. Η απόλυτη εκδοχή του liquid eyeliner που προσφέρει σταθερές και «κοφτερές» γραμμές. Είναι αδιάβροχα και διατίθενται σε πολλά χρώματα.

beauty-dictionary-e-for-eyeliner-savoir ville 5
Bobbi Brown – Long-Wear Gel Eyeliner

Για το τέλος σας άφησα το gel eyeliner της Bobbi Brown, για όλες εσάς που θέλετε να πάρετε το πινελάκι σας και να δημιουργήσετε. Βραβευμένο με το Allure Best f Beauty Award, είναι ένα προϊόν που δε θα έπρεπε να παραλείψετε να δοκιμάσετε. Στεγνώνει γρήγορα, προσφέρει διάρκεια και είναι αδιάβροχο. Διατίθεται, επίσης, σε πολλά χρώματα.