Υλικά:

2 κούπες jackfruit σε κονσέρβα 2 κούπες ντοματοπολτό ¼ κούπας μηλόξυδο ¼ κούπα maple syrup 2 κουταλιές μελάσα 1 κουταλιά αλάτι 1 κουταλάκι πάπρικα 1 κουταλάκι κρεμμύδι σκόνη ½ κουταλάκι σκόρδο σκόνη ½ κουταλάκι chili powder ¼ κουταλάκι κύμινο ¼ κουταλάκι πιπέρι ⅛ κουταλάκι πιπέρι καγιέν 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου 2 κουταλάκια λάδι

Οδηγίες:

Για να κάνεις την barbeque sauce, βάλε 2 κουταλάκια λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία. Πρόσθεσε το σκόρδο και σώταρε για δύο λεπτά.

Πρόσθεσε την ντομάτα, το μηλόξυδο, το maple syrup, τη μελάσα, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακάτεψε μέχρι να ενωθούν. Βράσε σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά.

Στράγγισε το jackfruit και με τα χέρια σου κόψε σε μικρά κομμάτια. Πρόσθεσε το στη σάλτσα και άφησε το στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί.

Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε μια κουταλιά ηλιέλαιο. Βάλε το μείγμα και μαγείρεψε για 30 λεπτά ανακατεύοντας.

Μπορείς να το σερβίρεις σε πιάτο δίπλα από μπριζόλα ή μαζί με μπιφτέκι σε burger.